De chirojongens van Lendelede hebben met Sint-Nico hun eigen bier.
Volledig scherm
De chirojongens van Lendelede hebben met Sint-Nico hun eigen bier. © VDI

Chirojongens lanceren met Sint-Nico hun eigen bier

LendeledeDe Chirojongens Sint-Nico hebben hun eigen blond bier op de markt gebracht. ‘Sint-Nico’ is fris en heeft een zachte nasmaak. Een ideaal geschenk voor de feestdagen.

 1. Ontdek de wereld van Batman tijdens de Nacht van de Vleermuis
  Rumbeke

  Ontdek de wereld van Batman tijdens de Nacht van de Vleermuis

  Natuurpunt Mandelstreke en Stadlandschap West-Vlaamse Hart laten je op zaterdag 27 augustus kennis maken met de verborgen wereld van Batman en zijn vrienden. Dit tijdens de Nacht van de Vleermuis die ze tussen 20 en 22 uur organiseren in het Sterrebos. Vrijwilligers van de zoogdierenwerkgroep geven eerst een korte uitleg over het leven van de vleermuis, daarna nemen ze je mee het donkere bos in voor een wandeling van zo’n drie kilometer op zoek naar deze kleine, vliegende ‘vampiertjes’. Hierbij krijg je de hulp van een ‘batdetector’, een apparaatje dat het ultrasone geroep van de vleermuizen kan omzetten in hoorbaar geluid. Interesse? Dan wordt je om 20 uur verwacht aan het Educatief Centrum, net naast het kasteel, in het provinciaal domein. Een hoofd- of zaklamp, een muggenstick en warme kledij kunnen van pas komen.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.