Schoondochter Alina, Svetlana en kleindochter Angelina en Bart Viaene aan hun woning in de Oudstrijderslaan in Lendelede.
Volledig scherm
PREMIUM
Schoondochter Alina, Svetlana en kleindochter Angelina en Bart Viaene aan hun woning in de Oudstrijderslaan in Lendelede. © vdi

Bart en Svetlana haalden schoondochter Alina (22) en zes maanden oude kleindochter Angelina veilig terug uit Oekraïne: “Aan de grens hartverscheurend afscheid van haar man”

LendeledeBart Viaene en zijn vrouw Svetlana Gezha zijn terug herenigd met hun schoondochter Alina (22) en zes maanden oude kleindochter Angelina. Het Lendeleedse koppel reed het voorbije weekend naar de Poolse grens om er de meisjes op te halen. Die hadden er een tocht van elf dagen op zitten om aan het oorlogsgeweld in Oekraïne te ontsnappen.

 1. Criminaliteitscijfers min of meer stabiel, maar cybercrime is sterke stijger: “Merkwaardig genoeg, zijn meeste slachtoffers jonge mensen”

  Criminali­teits­cij­fers min of meer stabiel, maar cybercrime is sterke stijger: “Merkwaar­dig genoeg, zijn meeste slachtof­fers jonge mensen”

  De traditionele schommelingen buiten beschouwing gelaten, vallen geen grote uitschieters te noteren bij de criminaliteitscijfers van 2022. Die werden getoetst aan de cijfers van 3 jaar geleden, het laatste ‘normaal’ jaar voor corona. Het aantal fiets- en stepdiefstallen stijgt, diefstallen van werkmateriaal uit bestelwagens wegen ook op de cijfers. Topper in negatieve zin: een derde méér feiten van cybercrime.
  Kortrijk
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.