Een wagen uitgerust met een alcoholslot.
Volledig scherm
Een wagen uitgerust met een alcoholslot. © Foto BELGA

Automobilist met glas te veel op belandt in gracht: “Mijn gps zei ‘naar rechts’”

Zonnebeke/Lendelede“Het was hard aan het regenen, ik volgde mijn gps toen die zei ‘naar rechts’ en belandde plots in een gracht.” Een 37-jarige automobilist uit Zonnebeke liep donderdag voor de politierechtbank in Kortrijk tegen een boete van 1.200 euro, een rijverbod van 1 maand en een alcoholslot aan.

 1. Schooldirecteur Elias ontpopt zich als ene helft van DJ-duo Tuff Luv: “Volgend schooljaar geef ik wellicht een workshop aan leerlingen”
  PREMIUM
  Rumbeke / Izegem

  Schooldi­rec­teur Elias ontpopt zich als ene helft van DJ-duo Tuff Luv: “Volgend schooljaar geef ik wellicht een workshop aan leerlingen”

  Een schooldirecteur die dit weekend plaatjes draait op het nieuwe dancefestival Speelkwartier: op papier is het alvast een goede match, maar wie verder kijkt ziet wel meer gelijkenissen tussen het beroep en de hobby van Elias Rommens (31), die met goede vriend Willem Helsmoortel (36) DJ-duo Tuff Luv vormt. “Leerlingen vinden mijn hobby wel leuk, dus volgt er straks wellicht een DJ-workshop in de middagpauze.”
 2. Metalfestival Alcatraz opent met drumgeroffel van Kortrijk Drumt: “Nooit speel ik nog in zo’n hitte”
  Kortrijk

  Metalfesti­val Alcatraz opent met drumgerof­fel van Kortrijk Drumt: “Nooit speel ik nog in zo’n hitte”

  Zo’n 123 drummers van Kortrijk Drumt zorgden donderdagavond tijdens de pre-party voor een gepast startschot van festival Alcatraz. Het publiek voor de avond bestond hoofdzakelijk uit bewoners van Kortrijk en Zwevegem en metalfans die in het bezit waren van een campingticket. De sfeer zat er al meteen goed in. “Overlast voor de buurt? Ik denk dat Tomorrowland toch nog wat anders is”, aldus een buurvrouw.
 1. Zijn ballonnen fleurden tal van huwelijken op, nu kiest Anthony zelf voor de liefde
  PREMIUM
  Roeselare

  Zijn ballonnen fleurden tal van huwelijken op, nu kiest Anthony zelf voor de liefde

  Hij fleurde de kampioenenviering van Club Brugge op en zorgde voor dat feestelijk extraatje tijdens het huwelijk van Debby Pfaff, maar nu laat Anthony Jacobs (46) van Jacobs Ballonnen zijn zaak na 13 jaar over. De speciaalzaak in ballondecoraties bracht Anthony de liefde voor wie hij straks opnieuw naar de zee verkast. “Ik ga er aan de slag als havenarbeider en dat is helaas niet te combineren met de ballonnen”, aldus Anthony.
 2. Standhouders voor tweedehands wielerbeurs in KOERS gezocht
  Roeselare

  Standhou­ders voor tweede­hands wieler­beurs in KOERS gezocht

  KOERS. Museum van de Wielersport organiseert op zaterdag 10 september een tweedehands wielerbeurs. Het museum slaat hiervoor de handen in elkaar met de Koninklijke Wielerclub ‘De Yzerzonen’, die net geen kwarteeuw lang haar beurs in Hooglede organiseerde. In KOERS zal je een uitgebreid aanbod aan tweedehands publiciteitsfoto’s, persfoto’s, wielerboeken, wielertijdschriften en allerlei wielerverzamelingen vinden. Ben je standhouder? Reserveer dan nu je standplaats van maximum vijf lopende meter aan zes euro per lopende meter via koersmuseum@roeselare.be of 051/26.24.00. Na reservatie ontvang je een factuur. Standhouders kunnen de dag zelf vanaf 9 uur hun stand inrichten. Naast het museum wordt parking voor standhouders voorzien. Bezoekers zijn welkom vanaf 10 uur. De beurs wordt georganiseerd in het kader van Open Monumentendag.