Leden van Animal Rights en All for Animals voerden in 2020 al actie aan kalkoenverwerkingsbedrijf Volys Star in Lendelede.
Volledig scherm
Leden van Animal Rights en All for Animals voerden in 2020 al actie aan kalkoenverwerkingsbedrijf Volys Star in Lendelede. © Valentijn Dumoulein

Animal Rights organiseert volgende week wake voor ‘kerstkalkoenen’ bij Volys

LendeledeAnimal Rights gaat in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 december actie voeren aan kalkoenenslachthuis Volys in Lendelede. Met de serene wake wil de dierenrechtenorganisatie aandacht vragen voor het leed van kerstkalkoenen. 

 1. Verkoop van lotjes helpt alleenstaande mama aan nieuwe bakfiets: “Mijn enige vervoermiddel om kindjes naar school te brengen, werd gestolen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Verkoop van lotjes helpt alleen­staan­de mama aan nieuwe bakfiets: “Mijn enige vervoermid­del om kindjes naar school te brengen, werd gestolen”

  Lize Den Hollander (35) zat in zak en as toen eind 2021 haar Bullitt-bakfiets, haar enige vervoermiddel, werd gestolen op Overleie. Geld om een andere te kopen heeft de alleenstaande mama van drie kinderen niet. Een lotjesverkoop, in goeie banen geleid door buurvrouw en vriendin Cindy Frey (46), moet dat nu toch mogelijk maken. “Ik vind het megalief, er zit nog veel warmte en liefde in de mensen”, zegt Lize Den Hollander.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.