Bernard Demets (70) uit Lendelede zette halfweg vorig jaar een punt achter zijn carrière. Hij was toen de oudste brandweerman van de hulpverleningszone Fluvia.
Volledig scherm
Bernard Demets (70) uit Lendelede zette halfweg vorig jaar een punt achter zijn carrière. Hij was toen de oudste brandweerman van de hulpverleningszone Fluvia. © Hans Verbeke

Amper jaar na zijn afscheid: erebrandweerman Bernard (70) overleden na korte strijd tegen ziekte

LendeledeOmringd door zijn familie is zondagavond laat in zijn woning in Lendelede Bernard Demets overleden. Hij was 70 en sinds kort ziek.

 1. Johan (68) trok 50 jaar als Sinterklaas de hort op: “Mijn eigen dochter kon niet geloven dat ik de Goedheilige Man was, tot ik voor haar ogen mijn outfit aantrok”
  PREMIUM
  Izegem

  Johan (68) trok 50 jaar als Sinter­klaas de hort op: “Mijn eigen dochter kon niet geloven dat ik de Goedheili­ge Man was, tot ik voor haar ogen mijn outfit aantrok”

  Izegem en omstreken neemt afscheid van een monument. Figuurlijk dan toch. Het alter ego van Johan Verhaeghe (68) gaat op rust, na 6 december trekt hij nooit nog de baan op als Sinterklaas. “50 jaar is welletjes, hoewel ik het altijd met veel plezier en liefde heb gedaan. En in al die tijd werd ik slechts één keer ontmaskerd.”
 2. Nieuwe brasserie Victoria opent in Astridpark: “Ontdek seizoensgebonden lekkernijen, in gezellig kunstzinnig en inspirerend kader”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nieuwe brasserie Victoria opent in Astridpark: “Ontdek seizoensge­bon­den lekkernij­en, in gezellig kunstzin­nig en inspire­rend kader”

  Arman Murazyan (31) en Adriana Vanwynsberghe (33) openen op dinsdag 29 november hun nieuwe brasserie Victoria, aan het Astridpark. “Arman, hij heeft zeventien jaar ervaring als kok en chef-kok, maakt een droom waar. En voor mij voelt het als te mooi om waar te zijn, na zware rugproblemen. Wie Victoria bezoekt, krijgt veel gezelligheid, gastvrijheid en rust”, vertelt Adriana enthousiast.