1. PORTRET. Wie is Sien, nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V: “Op àlle lijsten één jongere in top drie, voor minder ga ik niet”
  PREMIUM
  Kortrijk/Waregem

  PORTRET. Wie is Sien, nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V: “Op àlle lijsten één jongere in top drie, voor minder ga ik niet”

  Sien Vandevelde (27) is verkozen tot nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V. De Kortrijkzane volgt Kevin Maas op. Wie is de talentvolle kleindochter van Hugo Verhenne, die in de jaren ’60 van vorige eeuw met Jean-Luc Dehaene en Wilfried Martens zaliger in het ‘wonderbureau’ van toen Jong-CVP zat? “We moeten veel meer het levend geweten van de partij zijn”, vertelt Sien. Een portret.
 2. Dovy Natourcriterium verhuist in 2024 wellicht naar Polenplein: “Maar eerst willen we volgend jaar de gele trui en wereldkampioen Evenepoel aan de start”
  PREMIUM
  Roeselare

  Dovy Natourcri­te­ri­um verhuist in 2024 wellicht naar Polenplein: “Maar eerst willen we volgend jaar de gele trui en wereldkam­pi­oen Evenepoel aan de start”

  13 is volgens velen een ongelukgetal, maar niet voor de vzw Roeselare Koerst. Op 25 juli 2023 tekenen zij voor de organisatie van het 13e Dovy Natourcriterium in Roeselare en dat moet opnieuw een knaller van formaat worden. Epicentrum van het gebeuren wordt voor een allerlaatste keer de Moermanparking, terwijl het criterium voor het eerst voorafgegaan zal worden door een vedettenkoers. Bovendien wil de vzw absoluut de gele trui en wereldkampioen Evenepoel aan de start.
 1. StuBru komt (alweer) naar Kortrijk: aftellen naar de Tijdloze kan op ‘t Plein, met elke dag een afterworkfeestje

  StuBru komt (alweer) naar Kortrijk: aftellen naar de Tijdloze kan op ‘t Plein, met elke dag een afterwork­feest­je

  Studio Brussel komt opnieuw naar Kortrijk. Drie jaar na de Warmste Week op het Nelson Mandelaplein, en nog geen jaar na de Week van de Belgische Muziek in de Leiestraat, strijkt de StuBru-radiostudio opnieuw neer in Kortrijk, dit keer in stadspark ’t Plein voor De Tijdloze. Ook Canvas gaat die week elke avond live vanuit Kortrijk. Michèle Cuvelier gaat er op zoek naar straffe verhalen die schuilgaan achter Tijdloze songs.
 1. Rekkemse Boutique Albert opent tweede winkel en brengt zowel kranten, sigaren als luxe-geschenken naar Roeselare: “De humidor wordt de absolute eyecatcher in de winkel”
  PREMIUM
  Roeselare/Rekkem

  Rekkemse Boutique Albert opent tweede winkel en brengt zowel kranten, sigaren als luxe-geschenken naar Roeselare: “De humidor wordt de absolute eyecatcher in de winkel”

  Een dagbladhandel met een stevig tikkeltje meer. Dat is Boutique Albert die in het voorjaar van 2023 de deuren opent langs de Roeselaarse Noordstraat. Je zal er niet alleen terecht kunnen voor kranten en tijdschriften, maar eveneens voor sigaren, koffie, sterke dranken en luxe-geschenken. Stijn Deman (40) runt al jaren Boutique Albert in Rekkem, maar vindt de tijd nu rijp voor een tweede zaak in hartje Roeselare.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Amper 24 is Gilles, en hij draait al een omzet van 1,6 miljoen euro met zijn transportbedrijf: “Wij zijn radicaal tégen sociale dumping. Elke chauffeur moet correct betaald worden”
  PREMIUM
  kortrijk

  Amper 24 is Gilles, en hij draait al een omzet van 1,6 miljoen euro met zijn transport­be­drijf: “Wij zijn radicaal tégen sociale dumping. Elke chauffeur moet correct betaald worden”

  Amper 24 jaar is Gilles Devriendt uit Kortrijk, en hij heeft al een bloeiend transportbedrijf uit de grond gestampt. TransDirect neemt de transportplanning van andere bedrijven over, en zoekt transporteurs die de nodige transporten kunnen uitvoeren. “Wij zijn radicaal tegen sociale dumping: iedereen moet een faire prijs krijgen voor zijn werk.”
 1. Organisatie RSL Jazz bekijkt hoe het verder moet na faillissement organisatie achter Gent Jazz : “Werkten nauw samen op vlak van programmatie”
  PREMIUM
  Roeselare

  Organisa­tie RSL Jazz bekijkt hoe het verder moet na faillisse­ment organisa­tie achter Gent Jazz : “Werkten nauw samen op vlak van programma­tie”

  De vzw achter Gent Jazz is failliet en dat is geen goed nieuws voor RSL Jazz dat jaarlijks in Roeselare plaatsvindt. De organisatoren van dat festival werken al sinds dag één nauw samen met het team van Gent Jazz. De voorbereidingen voor RSL JAZZ 2023 zijn dan wel al gestart, de partners zitten volgende week samen om te bekijken hoe het nu verder moet.