Christel Raes, dochter Ingeborg en huidig bakker Jacques Vansteenkiste bij de oven uit 1946, die nog altijd gebruikt wordt om brood te bakken.
Volledig scherm
Christel Raes, dochter Ingeborg en huidig bakker Jacques Vansteenkiste bij de oven uit 1946, die nog altijd gebruikt wordt om brood te bakken. © Geert Van Gheluwe

"Wij bakken ons brood nog altijd in oven van 70 jaar geleden"

LEDEGEM/MOORSELEBakkerij 'Picknickes' Vansteenkiste viert dit jaar haar diamanten bestaan op dezelfde locatie aan de Rollegemstraat 14. Ze bakken nog altijd brood met de recepten van 90 jaar geleden en, nog straffer, ze bakken nog altijd in de oven van 70 jaar geleden. "Het is een harde stiel, maar we doen het nog elke dag met veel liefde", vertelt huidig bakker, Jacques Vansteenkiste (55).

 1. Klas van 15 leerlingen in quarantaine in Prizmaschool campus Middenschool Izegem
  Izegem

  Klas van 15 leerlingen in quarantai­ne in Prizma­school campus Midden­school Izegem

  In de Prizmaschool campus Middenschool in Izegem mogen tien leraren, die aanvankelijk in quarantaine moesten, toch les blijven geven. De coördinerende arts besliste hen toch als laag- en niet als hoogrisicontact te beschouwen. Een klas van vijftien leerlingen moet wel tien dagen noodgedwongen thuis blijven. De voorzorgsmaatregel komt er na enkele besmettingen met het coronavirus bij leerlingen.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"