Liliane Feys (71) en Hendrik Vandromme (74) in betere tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Liliane Feys (71) en Hendrik Vandromme (74) in betere tijden. © LSI

Weekje vakantie eindigt met 12 besmette familieleden: “Nochtans hebben we geen enkele regel overtreden”

Een weekje vakantie met kinderen en kleinkinderen in een Nederlands vakantiepark is voor Liliane Feys (71) en Hendrik Vandromme (74) uit Rollegem-Kapelle (Ledegem) vroegtijdig geëindigd door een coronabesmetting. Liefst 12 van de 15 familieleden testten positief. Zij zitten nu al een week in quarantaine. Uit contactonderzoek is volgens Sciensano intussen gebleken dat Liliane in eigen land besmet raakte.

87 reacties

 • ELS Devacht

  2 jaar geleden
  Ik was drager, maar had niets van symptomen. Was het niet dat ik getest werd om een ingreep te ondergaan, ik had nooit geweten dat ik positief was. Dus vaak weten de mensen niet, hebben ze er ook geen enkel vermoeden dat ze positief zijn. Ik vind dat we niemand moeten verwijten. De ene dag kan je negatief testen en 2 dagen later positief.
 • renée schietekat

  2 jaar geleden
  Logisch, niemand weet of hij wel dan niet besmet is. Met een incubatieperiode tot 14 dagen kan je je kerngezond voelen en toch besmet zijn. En dan met de hele familie in verlof. Dit zijn dan de gevolgen.
 • kris verbeek

  2 jaar geleden
  Vooral die grote Nederlandse groep jongeren die in Knokke boel kwamen maken. Die zullen er niets mee te maken hebben. Enfin, mij krijg je niet in een 5☆ hotel momenteel en al zeker niet in een vakantie woning.
 • johan ruell

  2 jaar geleden
  Juist Didi: het duurt een week tot 14 dagen eer je symptomen hebt, dus op het moment dat ze op vakantie zijn vertrokken had iemand het al en die heeft het op vakantie, zonder te weten, doorgegeven. Ik geloof nooit dat ze niet weten van wie het kwam. Iemand heeft zich NIET aan de regels gehouden, dus nu niet klagen en zagen.
 • Tim Tant

  2 jaar geleden
  Vandaag in Cadzand geweest,Corona bestaat niet in Nederland,ongelooflijk hoe het er daar aan toe gaat,geen mondmasker geen 1,5 m afstand,loopt vol van de Belgen,wij zijn wijselijk onmiddellijk terug naar huis gereden
 1. Speelpleinwerking Wasper zoekt animatoren: “Er kunnen geen nieuwe kinderen en tieners meer bij”
  Kortrijk

  Speelplein­wer­king Wasper zoekt animatoren: “Er kunnen geen nieuwe kinderen en tieners meer bij”

  Ondanks tal van oproepen is de instroom van nieuwe en/of ervaren animatoren opvallend laag vergeleken met vorige jaren, voor speelpleinwerking Wasper op het domein De Warande in Heule. Het probleem stelt zich in veel steden en gemeenten, zo zegt de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. Door de coronacrisis zijn veel animatoren gestopt. En dat heeft zo zijn gevolgen, ook voor Wasper. Er waren vorig jaar 6.900 deelnames aan de zomeractiviteiten van Wasper.
 2. Proces op komst rond gewapende jongeman die hogeschool Vives in lockdown stuurde
  Kortrijk/Waregem/Avelgem

  Proces op komst rond gewapende jongeman die hogeschool Vives in lockdown stuurde

  De 19-jarige jongeman uit Desselgem (Waregem) die begin oktober 2021 ‘gewapend’ op de hogeschoolcampus Vives in Kortrijk rondliep, zal zich binnenkort op een proces voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor bedreigingen en wapendracht. Het parket vorderde op de raadkamer de internering. “Maar we onderzoeken momenteel nog of de noodzaak daartoe bestaat en aan de wettelijke voorwaarden is voldaan”, aldus advocaat Stijn Dewolf.