Liliane Feys (71) en Hendrik Vandromme (74) in betere tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Liliane Feys (71) en Hendrik Vandromme (74) in betere tijden. © LSI

Weekje vakantie eindigt met 12 besmette familieleden: “Nochtans hebben we geen enkele regel overtreden”

Een weekje vakantie met kinderen en kleinkinderen in een Nederlands vakantiepark is voor Liliane Feys (71) en Hendrik Vandromme (74) uit Rollegem-Kapelle (Ledegem) vroegtijdig geëindigd door een coronabesmetting. Liefst 12 van de 15 familieleden testten positief. Zij zitten nu al een week in quarantaine. Uit contactonderzoek is volgens Sciensano intussen gebleken dat Liliane in eigen land besmet raakte.

87 reacties

 • ELS Devacht

  9 maanden geleden
  Ik was drager, maar had niets van symptomen. Was het niet dat ik getest werd om een ingreep te ondergaan, ik had nooit geweten dat ik positief was. Dus vaak weten de mensen niet, hebben ze er ook geen enkel vermoeden dat ze positief zijn. Ik vind dat we niemand moeten verwijten. De ene dag kan je negatief testen en 2 dagen later positief.
 • renée schietekat

  9 maanden geleden
  Logisch, niemand weet of hij wel dan niet besmet is. Met een incubatieperiode tot 14 dagen kan je je kerngezond voelen en toch besmet zijn. En dan met de hele familie in verlof. Dit zijn dan de gevolgen.
 • Kris Verbeek

  9 maanden geleden
  Vooral die grote Nederlandse groep jongeren die in Knokke boel kwamen maken. Die zullen er niets mee te maken hebben. Enfin, mij krijg je niet in een 5☆ hotel momenteel en al zeker niet in een vakantie woning.
 • johan ruell

  9 maanden geleden
  Juist Didi: het duurt een week tot 14 dagen eer je symptomen hebt, dus op het moment dat ze op vakantie zijn vertrokken had iemand het al en die heeft het op vakantie, zonder te weten, doorgegeven. Ik geloof nooit dat ze niet weten van wie het kwam. Iemand heeft zich NIET aan de regels gehouden, dus nu niet klagen en zagen.
 • Tim Tant

  9 maanden geleden
  Vandaag in Cadzand geweest,Corona bestaat niet in Nederland,ongelooflijk hoe het er daar aan toe gaat,geen mondmasker geen 1,5 m afstand,loopt vol van de Belgen,wij zijn wijselijk onmiddellijk terug naar huis gereden
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Breda Jazz start met heropening terras hun Roaring Twenties
  Roeselare

  Breda Jazz start met heropening terras hun Roaring Twenties

  Breda Jazz verwelkomt met de heropening van de terrassen op 8 mei de start van de Roaring Twenties, versie 21e eeuw. Daarom krijgt al wie op zaterdag 8 mei in Roaring Twenties outfit naar het terras van Breda Jazz aan de Onze-Lieve-Vrouwemarkt komt een gratis consumptie aangeboden. De jury ,waarvan de leden binnenkort bekend gemaakt worden, zal bovendien een winnares/winnaar aanduiden, die een leuke verrassing zal ontvangen. Zaakvoerder Frank Wauters benadrukt dat de coronamaatregelen ten allen tijde nauwgezet nageleefd zullen worden. Dit ook op zondag 9 mei, Moederdag, als er op het terras van Breda Jazz om 11 uur een terrasconcertje wordt georganiseerd. De Krottegemse accordeonist Piet Loose zal bij een alle aanwezige moeders en niet-moeders vooral vergasten op Franse chansons. Voor dit aperitiefconcertje is reservatie verplicht. Dat kan voorlopig enkel via frank.wauters25@gmail.com.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Na tien jaar als monitor neemt Thomas Raeymaekers (26) afscheid van Izegemse speelpleinwerking: “Ik laat hier een stukje van m’n hart achter”
  Izegem

  Na tien jaar als monitor neemt Thomas Raeymae­kers (26) afscheid van Izegemse speelplein­wer­king: “Ik laat hier een stukje van m’n hart achter”

  Uniek ‘pensioenfeestje’ vrijdagmiddag op speelplein Molenwiek op de Bosmolens. De Izegemse jeugddienst nam er afscheid van Thomas Raeymaekers (26) die niet minder dan tien jaar actief was als (hoofd)monitor. Z’n engagement bleef tot de laatste dag zodanig groot dat hij zelfs verlof nam op z’n fulltime job om deze paasvakantie nog een laatste maal van de partij te kunnen zijn.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee