Nieuwe speeltuin voor de Andreas Vesalius Gemeentelijke basisschool. Directeur Marc Geerts en schepen Koen Michiels.
Volledig scherm
Nieuwe speeltuin voor de Andreas Vesalius Gemeentelijke basisschool. Directeur Marc Geerts en schepen Koen Michiels. © Benoit De Freine

Vier scholen krijgen elk 15.000 euro voor heraanleg speelplaats

Vier scholen in de Antwerpse Zuidrand krijgen subsidies van de Vlaamse overheid om hun speelplaatsen avontuurlijker en beweegvriendelijker te maken.

0 reacties

 1. 1.300 extra bomen dankzij geboortes en adopties
  Roeselare

  1.300 extra bomen dankzij geboortes en adopties

  Tussen november 2019 en november 2020 werden in Roeselare ruim 650 kindjes geboren of geadopteerd werden. In een gewoon jaar nodigt de stad kersverse ouders uit om een boom te komen planten in een nieuw geboortebos. Door corona kon dit niet, maar de bomen werden wel aangeplant in het Bergmolenbos door de medewerkers van het Agentschap voor Natuur en Bos. “Sinds kort staat er nu ook een mooi bord met de namen van alle kleine spruitjes”, weet Michèle Hostekint (Sp.a en De Vernieuwers), schepen van Natuur en Bos. “Het geboortebord vind je op de hoek van de Bergstraat en Babilliestraat, recht tegenover de boomgaard. Alle ouders van kindjes geboren in die periode kregen van de stad trouwens ook een boombon in de brievenbus. Daarmee kan men symbolisch ook een boom planten in de eigen tuin. Op die manier is elk kindje nog voor het één jaar is al twee bomen rijk.” Meer info over de boombonnen op www.klimaatswitch.be/boombonnen.
 2. Krottegem heeft voortaan eigen wijkkrantje
  Roeselare

  Krottegem heeft voortaan eigen wijkkrant­je

  Deze week werd een eerste Krottegemkrantje bedeeld in de wijk over statie. Hiermee wil de stad de Krottegemnaar op de hoogte brengen en houden van de plannen die ze heeft met de wijk.“Er staan heel wat plannen op stapel om van Krottegem een nog betere, groene en gezonde plek om te wonen te maken. In de krant lees je hoe we dat aanpakken”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V). Een reeds gekende actie is de heraanleg van de Spanjestraat en in het voorjaar start dan, samen met de Buurtmaatschappij, het participatieproject binnen het Krachtgebied Krottegem. Maar ook kleine acties, weetjes en tips krijgen aandacht in de wijkkrant.
 3. Nultolerantie voor relschoppers in Kortrijk: “Wie een winkelruit ingooit, riskeert al enkele jaren celstraf”
  Kortrijk

  Nultoleran­tie voor relschop­pers in Kortrijk: “Wie een winkelruit ingooit, riskeert al enkele jaren celstraf”

  Alles wordt in het werk gesteld om de oproepen om nu zaterdag in Kortrijk te rellen in de kiem te smoren. “Wie opgepakt en geïdentificeerd wordt, legt het in snelrecht binnen de twee weken in de rechtbank uit”, waarschuwt West-Vlaams procureur des Konings Filiep Jodts. “Relschoppers riskeren zware straffen. Wie een winkelruit ingooit, kan al enkele jaren gevangenisstraf krijgen. De boodschap is duidelijk: hou je aan de regels en blijf zaterdag gewoon thuis.”
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken