De scheuren vind je vooral op het rijvak richting Rollegem-Kapelle.
Volledig scherm
De scheuren vind je vooral op het rijvak richting Rollegem-Kapelle. © DBEW

Twee jaar na heraanleg al scheuren in wegdek Rollegem-Kapelsestraat

SINT-ELOOIS-WINKELAmper twee jaar na de heraanleg toont het wegdek in de Rollegem-Kapelsestraat tussen Rollegem-Kapelle en Sint-Eloois-Winkel al scheuren. Emiel Debusseré (CD&V/VD) kaartte dit aan tijdens de gemeenteraad in Ledegem. “Ik nam deel aan een zwerfvuilactie daar in de grachten en de scheurvorming viel me op”, aldus Emiel. “Wat is de oorzaak en hoe gaat men dat oplossen?”

 1. Gerdi stelt trots vernieuwde In den Trap voor: “Maar helaas kunnen we door corona of ouderdom enkele vaste klanten nooit meer begroeten”
  Roeselare

  Gerdi stelt trots vernieuwde In den Trap voor: “Maar helaas kunnen we door corona of ouderdom enkele vaste klanten nooit meer begroeten”

  “Ik had wel de nodige stress vanmorgen.” Aan het woord is Gerdi Vermeulen van café In den Trap aan het Roeselaarse Stationsplein. Tijdens de verplichte horecasluiting koos hij ervoor om tijdelijk in een supermarkt te werken en tegelijkertijd gaf hij z’n horecazaak ook een complete make-over. “Het is even wennen, maar ik ben blij dat we terug zijn”, glundert hij.
 2. Mary’s Irish Pub heropent prachtig zonneterras: “Financiële schade is enorm, we willen vooruit nu”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Mary’s Irish Pub heropent prachtig zonneter­ras: “Financiële schade is enorm, we willen vooruit nu”

  De investering was groot, om van Mary’s een internationale topzaak te maken. De Ierse kroeg in de Kapucijnenstraat opende in oktober 2019. Het was meteen knallen, tot corona kwam. Twee verplichte horecasluitingen later neemt Mary’s andermaal een nieuwe start door een mooi terras vooraan en een prachtig zonneterras achteraan te heropenen. “We zijn héél enthousiast om de mensen terug te zien, want onze klanten zijn onze vrienden”, zeggen Caroline Foley en Justin Bedford. Al het nieuws over de heropening van de terrassen in de Leiestreek kan je hier (her)lezen.
 1. Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt
  Play
  dieren

  Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt

 2. Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag
  Play

  Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag