Zus Evelien, mama Martine en stiefzus Annelies (allen in roze shirt) vierden Koens prestatie met heel wat familieleden.
Volledig scherm
Zus Evelien, mama Martine en stiefzus Annelies (allen in roze shirt) vierden Koens prestatie met heel wat familieleden. © VDI

"Toptijd gelopen op karakter. Een familietrekje"

LEDEGEMDe Olympische Spelen liepen gisteren op hun einde, maar niet voor de in Roeselare geboren Koen Naert nog even kon schitteren in de marathon. Hij werd beste Belg met een toptijd van 2 uur en 14 minuten. Dat werd in Ledegem met bijzondere aandacht gevolgd. Familie, vrienden en sympathisanten bliezen er verzamelen in de tuin van zus Evelien om de wedstrijd op groot scherm te volgen.

 1. Basisschool De Ark geeft Kloen en ALS Liga stevige financiële duw in de rug
  Oekene

  Basis­school De Ark geeft Kloen en ALS Liga stevige financiële duw in de rug

  De leerlingen van De Ark zetten zich jaarlijks in voor de Warmste Week met een heuse koekenbak en tal van andere acties. “In tijden van corona was dit helaas geen optie”, vertelt directeur Fanny Delrue. “Maar we wilden toch iets ondernemen en gingen op zoek naar een alternatief. “ In De Ark kwamen ze uit bij de Rumbeekse Warmathon, een initiatief van vrije basisschool de Verrekijker en stedelijke basisschool De Vlieger. “Zij steunen de strijd tegen ALS”, gaat Fanny verder. “Deze spierziekte trof zowel één van hun collega’s als de partner van een leerkracht. Wij beslisten om mee te stappen in het verhaal van de Warmathon en koppelden er ons eigen goed doel: Kloen , de vzw van Geert Deraeve wiens kleinzonen bij ons op school zitten, ook aan.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten