Arnold Gheysen, laureaat van de Cultuurprijs 2022 in Ledegem.
Volledig scherm
Arnold Gheysen, laureaat van de Cultuurprijs 2022 in Ledegem. © Geert Van Gheluwe

Tachtiger Arnold Gheysen wint Ledegemse Cultuurprijs

Ledegem/Sint-Eloois-WinkelHij had het misschien zelf niet meer verwacht maar oud-schooldirecteur Arnold Gheysen is de nieuwe laureaat van de Cultuurprijs van de gemeente Ledegem. Ondertussen doet de Winkelnaar het al veel kalmer aan, maar de voorbije tientallen jaren etaleerde hij een grenzeloze inzet voor verschillende initiatieven.

 1. Schepenen tonen zich van hun sportiefste kant tijdens training Younited Belgium
  Roeselare

  Schepenen tonen zich van hun sportief­ste kant tijdens training Younited Belgium

  Bijzondere gasten donderdag op de laatste training van Younited Belgium, het voetbalteam van kwetsbare mensen dat speelt onder de vleugels van SK Roeselare-Daisel. Schepenen Bart Wenes en José Debels (CD&V) trokken hun voetbalschoenen aan om mee te trainen en vervolgens een match te spelen, terwijl burgemeester Kris Declercq (CD&V) de aftrap kwam geven. “Het is 20 kilo geleden dat ik nog gespeeld heb”, lacht schepen Wenes. “Maar we hebben wel allebei een verleden bij KSV Rumbeke”, pikt schepen Debels in. Elke donderdagochtend traint Younited Belgium op Schiervelde. “Telkens zijn er 6 à 8 spelers present”, vertelt trainer Davy Verbeure. “We zijn heel blij dat de schepenen en de burgemeester ondanks hun drukke agenda toch de tijd nemen voor ons. Deze ploeg maakt het verschil. Ik ben ondertussen trainer sinds oktober 2018 en zie dat de spelers stappen vooruit zetten. Vandaag sluiten we ons seizoen af, heropstarten doen we straks met een tweedaagse kampeeruitstap.”
 2. Bellewaerde veilt 5 wagentjes van iconische keverbaan: “Opbrengst gaat naar borstkankerorganisatie Think Pink”
  Zillebeke

  Bellewaer­de veilt 5 wagentjes van iconische keverbaan: “Opbrengst gaat naar borstkan­ker­or­ga­ni­sa­tie Think Pink”

  Een wagentje van de legendarisch keverbaan in Bellewaerde mee naar huis nemen? Binnenkort kan het, want het pretpark veilt 5 iconische ‘kevertjes’. De opbrengst gaat naar Think Pink, de nationale borstkankerorganisatie, waarmee het park ook een ruimere samenwerking aanging. Op 30 september staat in Bellewaerde immers de Race for the Cure op het programma en ook het weekend daarop kleurt het park ‘pink’.
 1. Vijf weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen: van historische vliegtuigen over hardcoretoestanden naar een uitgestelde carnavalstoet
  PREMIUM
  Tielt/Moorsele/Ieper/Zwevezele/Menen

  Vijf weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen: van histori­sche vliegtui­gen over hardcore­toe­stan­den naar een uitgestel­de carnaval­stoet

  Aan de weergoden zal het niet liggen. Het begin van de grote vakantie kondigt zich veelbelovend aan, een paraplu zal je in het beste geval alleen nodig hebben om wat beschutting te zoeken tegen de zon. Ideaal weer dus om er op uit te trekken in onze regio. De activiteitenkalender is goed gevuld, met aanraders zoals het Kunstenfestival in Watou, de Berenfeesten in Meulebeke en de Maria-Ommegang in Poperinge. Voor wie last minute nog wat inspiratie zoekt, selecteerden we graag nog vijf andere ideeën voor een uitstapje, of meer. Geniet ervan!