Het tuincentrum José Luyckx in Rollegem-Kapelle kreeg de ramkrakers een paar keer over de vloer.
Volledig scherm
Het tuincentrum José Luyckx in Rollegem-Kapelle kreeg de ramkrakers een paar keer over de vloer. © Christophe Maertens

Ramkraker komt er met lichtere straf vanaf

Een 33-jarige Roemeen uit de Brusselse regio heeft van de rechte een mildere straf gekregen voor zijn betrokkenheid bij een reeks ramkraken. De man maakte deel uit van een bende, die in tientallen tuincentra in ons land toesloegen. Zijn vier jaar effectieve celstraf werd voor de helft voorwaardelijk.

 1. Al maanden doodse stilte in winkelstraten in Kortrijk door... gestolen laptop: “Vanaf zondag weer muziek”
  Kortrijk

  Al maanden doodse stilte in winkelstra­ten in Kortrijk door... gestolen laptop: “Vanaf zondag weer muziek”

  De leegte in het winkelwandelgebied in Kortrijk, waar er door de coronacrisis veel minder passage is, voelt nog killer aan omdat er geen muziek weerklinkt. En dat is al sinds de zomer zo, melden handelaars ons. “De laptop met een playlist, die in de kelder stond van het winkelcentrum K, is gestolen”, zegt schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester), die ondertussen goed nieuws heeft. Er weerklinkt vanaf zondag 25 oktober weer muziek.
 2. Controversiële ondernemer Rik Remmery trekt ten strijde tegen besnijdenissen bij jongens: “25.000 slachtoffers per jaar, dit is verminking op grote schaal”
  PREMIUM

  Controver­siële ondernemer Rik Remmery trekt ten strijde tegen besnijde­nis­sen bij jongens: “25.000 slachtof­fers per jaar, dit is verminking op grote schaal”

  Rik Remmery laat opnieuw van zich horen. De ondernemer uit Ledegem die jaren geleden doodsbedreigingen ontving omdat hij een werkneemster met hoofddoek weigerde te ontslaan, komt nu met een boek rond jongensbesnijdenissen op de proppen. Opnieuw schuwt hij de controverse niet. “Eén besnijdenis brengt 700 à 1.100 euro in het laatje. Dit is één grote geldmachine.”