het hertekende parcours van Gent-Wevelgem
Volledig scherm
het hertekende parcours van Gent-Wevelgem © RV

Peloton Gent-Wevelgem rijdt door Moorslede en Ledegem

In de stadsschouwburg in Ieper werd het parcours van Gent-Wevelgem ‘In Flanders Fields’ voorgesteld. Ieper wordt op zondag 29 maart de nieuwe startplaats. “Na de start trekken de renners 85 kilometer langs zoveel mogelijk brede wegen, vooral voor de veiligheid”, zegt koersdirecteur Hans De Clercq. Na de start gaat het peloton via Zonnebeke, Moorslede en Dadizele al een eerste keer richting Wevelgem en deelgemeenten Moorsele en Gullegem.

2 reacties

 • Wayne Bulthé

  8 maanden geleden
  Afschaffen die handel waarom moeten alle burgers boeten omdat een paar willen fiesten... Hoelang moet de gewone burger nog boete en betalen voor deze ongewenste evenementen. Ze zouden beter op afgesloten aangelegd parkour moeten rijden !!
 • Willem Coopman

  2 jaar geleden
  Nu nog de naam veranderen naar de "Echte Ronde van Vlaanderen"! Deze wedstrijd doet naast West-Vlaanderen ook Frans Vlaanderen aan en blijft uit de tentakels van het Brabantse Antwerpen uit de geschiedenisboeken!
 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Vrije Centrumschool steunt sociale doelen
  Roeselare

  Vrije Centrum­school steunt sociale doelen

  Vrije Centrumschool Roeselare gaf negen sociale doelen een financiële duw in de rug. Ze sprokkelden hiervoor centen bijeen tijdens hun solidariteitsdag tijdens de vastenperiode. “Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan het werken naar een duurzame wereld zonder ongelijkheid. Want er is genoeg voor iedereen”, zegt directeur William Doom. “Delen en herverdelen wordt op die dag altijd in de kijker geplaatst. Hierbij wordt ook telkens een (geld)inzamelactie gehouden. De toewijzing van de ingezamelde centen zou gebeuren in april 2020, maar corona stak daar een stokje voor.” Maandag werden uiteindelijk afgevaardigden van Broederlijk Delen, Welzijnszorg, 11-11-11, de Kerit, het Mannahuis, Elim, de Trompet, de Graancirkel en de zoutmijnkinderen in India uitgenodigd in vestigingsplaats Polenplein waar ze alleen een cheque van 500 euro kregen.