Getty Images/Blend Images
Volledig scherm
© Getty Images/Blend Images

Ouders laten dochtertje niet vaccineren tegen polio en riskeren nu boete: “Gehandeld in het belang van het kind”

Sint-Eloois-WinkelEen koppel uit Sint-Eloois-Winkel staat terecht omdat ze hun dochtertje niet wilden laten inenten tegen polio. Ze riskeren een boete. 

 1. Buurt verzet zich tegen plannen Bouw Paul Huyzentruyt: “Als kasseiweg verdwijnt, rijden er tot 1.000 wagens per dag door wijk vol jonge gezinnen”
  Heule/Bissegem

  Buurt verzet zich tegen plannen Bouw Paul Huyzen­truyt: “Als kasseiweg verdwijnt, rijden er tot 1.000 wagens per dag door wijk vol jonge gezinnen”

  Bouwpromotor Paul Huyzentruyt wil op de grens van Heule met Bissegem drie woonblokken bouwen en vroeg daar een omgevingsvergunning voor aan. Als de plannen realiteit worden, verdwijnt kasseiwegje Siberie Reke. Dat is een doorn in het oog van veel buurtbewoners. Omdat automobilisten dan andere wegen zouden opzoeken, in een wijk vol jonge gezinnen.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. Stadsdiensten knijpen er even tussenuit
  Roeselare

  Stadsdien­sten knijpen er even tussenuit

  Op Allerheiligen en Wapenstilstand, 1 en 11 november zijn alle Roeselaarse stadsdiensten gesloten. Je kan wel een bezoekje brengen aan KOERS. Museum van de Wielersport. Daarnaast is er op 12 en 13 november geen dienstverlening van de stadsdiensten op site de Munt, site Delaerestraat, in de stedelijke ateliers en in het Welzijnshuis. Deze diensten maken de brug met Wapenstilstand en zijn bij gevolg gesloten. Voor de recyclageparken, sportinfrastructuur en KOERS. Museum van de Wielersport gelden de normale openingstijden op 12 en 13 november.