De leerlingen van de Vrije Basisschool Sint-Eloois-Winkel verhuisden vol enthousiasme hun stoel naar de nieuwe gebouwen in de Kloosterstraat.
Volledig scherm
De leerlingen van de Vrije Basisschool Sint-Eloois-Winkel verhuisden vol enthousiasme hun stoel naar de nieuwe gebouwen in de Kloosterstraat. © Maxime Petit

Nieuwe school De Groeitoren opent maandag: leerlingen helpen bij verhuis

SINT-ELOOIS-WINKELHet wordt maandag voor de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde  leerjaar van de vrije basisschool in Sint-Eloois-Winkel alvast een bijzondere schooldag. Ze nemen dan hun intrek in De Groeitoren, de nieuwe school in de Kloosterstraat. Vrijdagnamiddag vond de verhuis plaats. De leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar brachten alvast hun stoelen ter plaatse.

 1. AZ Delta spoort nieuwe varianten coronavirus op
  Roeselare

  AZ Delta spoort nieuwe varianten coronavi­rus op

  Het lab van AZ Delta is dinsdag gestart met de zogenaamde next generation sequencing (NGS) om verschillende varianten van het coronavirus te kunnen opsporen. Via sequencing wordt de volledige genetische code van het virus geanalyseerd, waardoor nieuwe mutaties in het virus met zekerheid vastgesteld kunnen worden. Het lab beschikt dus over de nodige technologie en de kennis hiervoor. Het lab zal elke week tot tien procent van de positieve stalen onderzoeken, meer bepaald stalen met hoge virale lading en bij aanwijzingen van nieuwe infectieclusters. De nieuwe Britse, Braziliaanse en mogelijk ook de Zuid-Afrikaanse variant zijn verantwoordelijk voor zeer hoge virale ladingen en dus hoge besmettelijkheid. De doorverwijzende artsen zullen automatisch op de hoogte gebracht als een nieuwe zorgwekkende variant wordt gevonden. De resultaten worden ook gedeeld met het Agentschap Zorg en Gezondheid.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis