Malinga Deseyn stelt haar gedichtenbundel voor.
Volledig scherm
Malinga Deseyn stelt haar gedichtenbundel voor. © RV

Malinga brengt eerste gedichtenbundel uit: “Ik zit soms al om 4 uur een gedicht te schrijven”

SINT-ELOOIS-WINKELMalinga Deseyn uit Sint-Eloois-Winkel heeft haar eerste gedichtenbundel klaar. “Ik ben beginnen gedichten schrijven in 2015”, vertelt ze. “Ik schrijf vooral uit mijn gevoelens en ziel.” 

 1. “De laatste getuige wordt deze zomer 105. Het was dus hoog tijd om hun verhaal te boek te stellen”: Jelle (35) werkte meer dan 10 jaar aan boek over ‘Slag bij het Sterrebos’
  PREMIUM
  Roeselare

  “De laatste getuige wordt deze zomer 105. Het was dus hoog tijd om hun verhaal te boek te stellen”: Jelle (35) werkte meer dan 10 jaar aan boek over ‘Slag bij het Sterrebos’

  Door de oorlogsverhalen van z’n grootmoeder raakte Jelle Angillis (35) al op heel jonge leeftijd geïntrigeerd door een specifieke datum: 27 mei 1940 zijde de dag van de ‘Slag bij het Sterrebos’. Het zette hem er als prille twintiger toe aan om getuigen van toen, zowel militairen als burgers, op te sporen en tal van ander opzoekingswerk te doen. De lockdown van maart 2020 gaf hem duwtje om alle verzamelde info te bundelen in het boek ‘Rumbeke 27 mei 1940’ dat volgende week verschijnt. “Ik had indertijd nooit kunnen denken dat ik met een verhaal van één dag een volledig boek zou kunnen vullen”, aldus Jelle.
 1. Familie van Piet (58) neemt advocaat onder de arm, na dodelijke val in werfput: “Dit moet uitgeklaard worden”
  Izegem

  Familie van Piet (58) neemt advocaat onder de arm, na dodelijke val in werfput: “Dit moet uitge­klaard worden”

  Met een burgerlijke partijstelling tegen netbeheerder Fluvius, een onderaannemer en de stad Izegem wil de familie van Piet Sintobin duidelijkheid over de omstandigheden waarin de 58-jarige Izegemnaar dinsdagavond in een werfput viel. De val werd de vrijgezel uiteindelijk fataal. “We beschuldigen niemand, maar we zijn het Piet verschuldigd deze stap te zetten”, zegt de familie.
 2. Net afgestudeerd als verpleegkundige bij Ic Dien en direct aan de slag: “We merken echt dat tekort in het werkveld”
  Roeselare

  Net afgestu­deerd als verpleeg­kun­di­ge bij Ic Dien en direct aan de slag: “We merken echt dat tekort in het werkveld”

  In de Roeselaarse verpleegsterschool Ic Dien werd donderdag geklonken op 15 afgestudeerden. Dat verpleegkundige een knelpuntberoep is, werd er overduidelijk. “Vandaag nemen we met trots afscheid van 15 sterke verpleegkundigen van Ic Dien”, zegt directeur Luc Vanrobaeys. “We merken toch echt dat tekort op in het werkveld. Al deze studenten hebben al lang hun contract getekend en gaan meteen aan de slag. We zijn klaar voor de nieuwe lichting van starters op 1 februari. Ook voor hen werk verzekerd.” Meer op www.icdien.be.