Gerard 100 poseert bij een bestelwagen van amper 50 jaar en dus uit 1969
Volledig scherm
Gerard 100 poseert bij een bestelwagen van amper 50 jaar en dus uit 1969 © VGGS

Gerard komt met zijn wagen met gepersonaliseerde nummerplaat naar eeuwfeest

Gerard Berteloot mocht op zaterdag 29 juni honderd kaarsjes uitblazen in het gemeentehuis van Ledegem. Voor de gelegenheid kwam hij met een wagen met gepersonaliseerde nummerplaat ‘Gerard 100'. Van burgemeester Bart Dochy kreeg hij een portret cadeau.

 1. Vrienden eren ‘Lete’ met kersttrui-verkoop voor initiatieven rond preventie van zelfdoding: “We maken postuum zijn droom waar”
  Kortrijk

  Vrienden eren ‘Lete’ met kerst­trui-ver­koop voor initiatie­ven rond preventie van zelfdoding: “We maken postuum zijn droom waar”

  “We laten hem nog niet gaan. We willen eerst iets terugdoen”, zeggen enkele vrienden van Leander ‘Lete’ Cannaert (29). Lete stapte op 3 oktober uit het leven. Zijn vrienden richten nu een vzw op om initiatieven rond preventie van zelfdoding financieel te steunen. Ze zijn met de verkoop van kersttruien en T-shirts gestart. “In naam van Lete, want het was zijn idee. Hij was het beu om in lelijke kersttruien rond te lopen en wilde een eigen collectie. Zijn droom komt nu toch uit.”
 2. Sp.a wil geen vernieuwing kanaal Bossuit-Kortrijk: “Megalomaan project zonder meerwaarde”
  Kortrijk

  Sp.a wil geen vernieu­wing kanaal Bos­suit-Kort­rijk: “Megalomaan project zonder meerwaarde”

  Sp.a plaatst de vernieuwing van het kanaal Bossuit-Kortrijk op de politieke agenda, met een duidelijk standpunt. “We vragen om het megalomaan project zonder bewezen meerwaarde stop te zetten.” Dat zeggen zeven sp.a’ers: schepenen Bert Herrewyn, Annelies Vandenbussche en Tom Beunens van Kortrijk, Kuurne en Avelgem, burgemeester Alain Top van Harelbeke, gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe uit Poperinge, Vlaams parlementair Maxim Veys uit Kortrijk en Kamer-fractieleider Melissa Depraetere uit Harelbeke. Sp.a wil dat het miljoenenbudget voor het kanaal naar meer verkeersveiligheid op de ring rond Kortrijk gaat.
 1. Amper 36 uur na monsterbrand start Staelens Recup weer op: “Tijdens bluswerken waren we al aan het nadenken hoe we toch konden verderdoen”
  Ieper

  Amper 36 uur na monster­brand start Staelens Recup weer op: “Tijdens bluswerken waren we al aan het nadenken hoe we toch konden verderdoen”

  Het lijkt onwaarschijnlijk, maar amper 36 uur na de monsterbrand bij het recyclagebedrijf Staelens Recup, op de industriezone in Ieper, is het bedrijf vanaf vrijdagmorgen weer operationeel. “De brand is een zware tegenslag, maar we laten ons niet doen”, zegt zaakvoerder Angie Staelens. “We zullen vrijdag nog niet draaien zoals dat eergisteren het geval was, maar dat komt wel weer.”
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona