De gemeente overweegt de aankoop van een tractor met een pekelstrooier
Volledig scherm
De gemeente overweegt de aankoop van een tractor met een pekelstrooier © Geert De Rycke

Gemeente denkt aan pekelstrooier voor sneeuw op fietspaden

Om de sneeuw op de fietspaden te lijf te gaan, overweegt de gemeente Ledegem om een pekelstrooier aan te kopen. Dat maakte burgemeester Bart Dochy (CD&V/VB) tijdens de gemeenteraad bekend na een vraag van Andy Vandoorne (sp.a).

0 reacties

 1. Hoop voor eigenaars van gescheurde woningen op kleigronden: wetsvoorstel Melissa Depraetere (Vooruit) sluit achterpoortjes voor verzekeraars
  PREMIUM
  Kortrijk

  Hoop voor eigenaars van gescheurde woningen op kleigron­den: wetsvoor­stel Melissa Depraetere (Vooruit) sluit achter­poort­jes voor verzeke­raars

  Er komt mogelijk een oplossing voor eigenaars van woningen op kleigronden. Die door kurkdroge zomers hun muren zien scheuren of wegzakken. De factuur loopt soms op tot 100.000 euro of meer, maar verzekeraars komen vaak niet tussen in schade aan huizen veroorzaakt door droogte. Federaal parlementair Melissa Depraetere (Vooruit) wil met een wetsvoorstel de achterpoortjes voor verzekeraars sluiten. “Het is nodig en ik hoop dat het soelaas zal brengen. Verzekeraars zoeken allerlei redenen om toch maar niet te betalen”, vindt slachtoffer Luc Platteau (77).
 2. Alexandro Yaramis (23) is gezicht van campagne ‘2 prikken, 1.000 party’s’ in Ieper: “Geen risicopatiënt en toch was corona een hel voor mij”
  Ieper

  Alexandro Yaramis (23) is gezicht van campagne ‘2 prikken, 1.000 party’s’ in Ieper: “Geen risicopa­tiënt en toch was corona een hel voor mij”

  De stad Ieper lanceert de campagne ( om de vaccinatiebereidheid bij bewoners tussen de 16 jaar en de 25 jaar te vergroten. Een levend bewijs dat ook jongeren zich best laten inenten, is Alexandro Yaramis. De 23-jarige journalist belandde door corona in het ziekenhuis. “Ik begrijp dat jongeren met veel vragen zitten, maar toestanden zoals in Brazilië en India willen we toch wel vermijden, zeker?”, zegt hij.
 3. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.