De fietsster werd in kritieke toestand overgebracht naar het AZ Delta waar ze ondertussen ook is overleden
Volledig scherm
De fietsster werd in kritieke toestand overgebracht naar het AZ Delta waar ze ondertussen ook is overleden © Hans Verbeke

Fietsster (59) maand na botsing met scooter overleden aan verwondingen

Ledegem / GeluweDe 59-jarige fietsster uit Ledegem die vorige maand erg kwalijk ten val kwam na een botsing met een scooter, is overleden aan de gevolgen van haar verwondingen. De vrouw vocht al die tijd voor haar leven in het ziekenhuis, maar is nu toch overleden.

  1. International Repair Week zet herstel in de kijker
    Roeselare

    Internatio­nal Repair Week zet herstel in de kijker

    Van 10 tot 15 oktober is het International Repair Week. In die week bundelen Stad Roeselare en Avansa Mid- en Zuidwest, de krachten voor een reeks herstelworkshops en kan je kennismaken met verschillende herstelinitiatieven in de stad. Zo kan je in RSL Op Post een mini-expo bezoeken waarin vijf gerepareerde voorwerpen getoond worden alsof het museumstukken zijn. Bij elk voorwerp hoort een geluidsfragment, waarin een reparateur vertelt over de reparatie van het voorwerp. Op maandag 10 oktober zijn er daarentegen workshops klussen voor vrouwen en fietsonderhoud. Daarnaast kan je tijdens de International Repair Week ook elektrische toestellen leren herstellen, kleren leren inkorten en opsteken hoe we van een lineaire economie een circulaire maken. Het volledige programma is te vinden op www.klimaatswitch.be.