De Samenkomst op het einde van de Sint-Eloois-Winkelstraat gaat tegen de vlakte
Volledig scherm
De Samenkomst op het einde van de Sint-Eloois-Winkelstraat gaat tegen de vlakte © DBEW

Eerste overlegmoment over De Samenkomst is maandagavond digitaal

LEDEGEMMaandagavond om zeven uur is er digitaal een eerste overlegmoment over de grootse plannen met de site De Samenkomst op het einde van de Sint-Eloois-Winkelstraat in Ledegem. Het oude schoolgebouw om de hoek in de Rollegemstraat , de speelplaats en de zaal verdwijnen en maken plaats voor een nieuwbouw met groenzone. Een uitgelezen kans om het centrum van Ledegem een nieuw elan te geven.

 1. WZC De Zilverberg zoekt via oriënterend kortverblijf oplossing op maat voor ouderen in crisissituatie
  Rumbeke

  WZC De Zilverberg zoekt via oriënte­rend kortver­blijf oplossing op maat voor ouderen in crisissitu­a­tie

  De Zilverberg start op 1 juli als allereerste woonzorgcentrum in Roeselare met oriënterend kortverblijf. Met deze nieuwe dienstverlening openen ze hun deuren tijdelijk voor ouderen die zich thuis in een moeilijke situatie bevinden of die na een verblijf in het ziekenhuis tijdelijk extra zorg en ondersteuning nodig hebben. “Tijdens een periode van 14 tot 60 dagen duwen we de pauzeknop in en gaat ons multidisciplinair team samen met de zorgvrager op zoek naar een toekomstscenario op maat”, zegt Ilse Claeys, directeur bewonerszorg van De Zilverberg.
 2. Audiokunstproject op Krottegem grijpt nieuwe kans tijdens zomermaanden
  Roeselare

  Audiokunst­pro­ject op Krottegem grijpt nieuwe kans tijdens zomermaan­den

  Het audiokunstproject ‘Sounds of our Cities’ wordt tijdens de vakantiemaanden hervat. Dear Hunter streek begin 2020 neer op de wijk ‘over statie’ maar door de coronacrisis moest de stekker tijdelijk uit het project getrokken worden. Nu is er een nieuw actieplan. De vele fysieke partnermeetings werden vervangen door online overleg en kennismaking. Toch blijft iedereen hoopvol om straks het project ook zichtbaar te maken op Krottegem. Zo hoopt Dear Hunter tijdens de vakantiemaanden hun werk op Krottegem af te maken. De artiesten hopen om de wijk fysiek te kunnen bezoeken en er gedurende korte tijd te werken aan hun audiokunstproject. Tegen begin september moeten ze hun audiokunst klaar hebben om rond de herfstvakantie en in november dit terug te geven aan de buurt.