Arne en vader Geert Lips, hier in 2013.
Volledig scherm
PREMIUM
Arne en vader Geert Lips, hier in 2013. © Johan Anckaert

Drie Belgen gewond in Slovenië bij ongeval met luchtballon van West-Vlaams bedrijf: “Geert (55) heeft nochtans veel ervaring”

Rollegem-KapelleVier inzittenden van een luchtballon, onder wie drie Belgen, zijn zaterdag gewond geraakt bij een ongeval nabij Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Een van hen is de ervaren luchtballonvaarder Geert Lips (55). “Hoe het precies kon gebeuren, is ook voor ons nog erg onduidelijk”, zegt Arne Lips, zoon van Geert en zaakvoerder van het West-Vlaams bedrijf Ballonteams Lips.

  1. Ondanks contract tot april 2023 moet Lokaalmarkt Sint-Amandskerk verlaten: “Zoektocht naar een nieuwe locatie is begonnen”
    PREMIUM
    Roeselare

    Ondanks contract tot april 2023 moet Lokaal­markt Sint-Amandskerk verlaten: “Zoektocht naar een nieuwe locatie is begonnen”

    Ondanks een contract tot april 2023 moet de Lokaalmarkt toch vertrekken uit de Sint-Amandskerk. De laatste markt zal begin juli in de kerk georganiseerd worden, maar de organisatoren hopen dat dit niet het einde betekent van hun Roeselaars verhaal. En hoewel het stadsbestuur het contract zelf opgezegd heeft, wil het de versmarkt wel graag in de stad houden. “We helpen de mensen van Lokaal meezoeken naar een nieuwe locatie”, zegt schepen Nathalie Muylle (CD&V).