Winkel Koerse is aan de 163ste editie toe.
Volledig scherm
Winkel Koerse is aan de 163ste editie toe. © Joke Couvreur

Bokskampioene Delfine Persoon en burgemeester Dochy nemen deel aan Winkel Koerse

Bokskampioen Delfine Persoon neemt op dinsdag 8 oktober in een dubbele sulky deel aan Winkel Koerse. Ook burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) gaat in een dubbele sulky het duel aan tegen zijn collega Michael Stickeln uit het Duitse Warburg, waarmee Ledegem al twintig jaar verbroederd is. De plaatselijke profrenner Christophe Noppe (Sport Vlaanderen-Baloise) gaat dan weer koersen tegen een paard.

 1. Carl Soete exposeert in Galerie Blomme
  Roeselare

  Carl Soete exposeert in Galerie Blomme

  Carl Soete exposeert vanaf donderdag 3 december tot en met zaterdag 12 december in Galerie Blomme langs de Ooststraat. De kunstschilder toont er z’n nieuwe reeks ‘Floral Renaissance’ en recente werken uit de reeks ‘Citylights’. De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken van 14 tot 18 uur, maar op voorhand registreren via www.carlsoete.be/coronamaatregelen is noodzakelijk. Er zijn telkens maximaal tien bezoekers tegelijkertijd welkom in Galerie Blomme en mondmaskers zijn er verplicht. Ook blijft het belangrijk om afstand te bewaren en de handen te ontsmetten.
 2. Midwest lanceert knuffelcampagne om op blijvende noodzaak coronamaatregelen te wijzen
  Mandelstreek

  Midwest lanceert knuffelcam­pag­ne om op blijvende noodzaak coronamaat­re­ge­len te wijzen

  De gemeenten uit de Midwest-regio (Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene) lanceren samen met Dentergem en Lendelede een communicatiecampagne om hun inwoners er op te wijzen dat het belangrijk is en blijft om de coronamaatregelen na te leven, ook met de feestdagen in zicht. De coronacijfers evolueren in de goede richting, maar het virus blijft rondwaren. “We moeten onze inspanningen volhouden om verspreiding van het virus te voorkomen. Dus moeten we onze knuffels tijdens de schaarse momenten waarop we elkaar wel kunnen vastpakken 100% de moeite waard maken”, aldus Kurt Windels (De Brug), burgemeester van Ingelmunster. De zogenaamde knuffelcampagne is een visuele campagne met beelden van reclamebureau ViaVictor die via verschillende kanalen wordt verspreid en een zoveelste gezamenlijke actie van de regio Midwest in de strijd tegen Covid-19. “Deze knuffelcampagne samen uitwerken, versterkt de zichtbaarheid. In alle gemeenten van de regio komt dezelfde boodschap. Dat is een krachtig signaal en ondersteunt de inspanningen van de bevolking”, besluit Midwest-voorzitter en Roeselaars voorzitter Kris Declercq (CD&V).
 1. Dé buurtwinkel van hartje Kortrijk vernieuwt in volle coronacrisis en verruimt openingsuren: “We geven klanten extra tijd om te winkelen”
  Kortrijk

  Dé buurtwin­kel van hartje Kortrijk vernieuwt in volle coronacri­sis en verruimt openings­uren: “We geven klanten extra tijd om te winkelen”

  Carrefour Leie Express, dé buurtwinkel in het hart van Kortrijk, is vernieuwd. En er is meer, want de openingsuren zijn verruimd. Zo kan je er nu de hele zondag inkopen doen. Een investering die kan tellen, in volle coronacrisis. “We geven onze klanten zo extra tijd om te winkelen, terwijl we door ook op zondag in te zetten meer jonge en drukbezette mensen hopen aan te trekken”, zeggen zaakvoerders Michiel Masschelein (31) en Annelies Himpens (32).
 2. All I want for Christmas is you! Eindelijk weer muziek in winkelstraten in Kortrijk: “Het voelt minder leeg”
  Kortrijk

  All I want for Christmas is you! Eindelijk weer muziek in winkelstra­ten in Kortrijk: “Het voelt minder leeg”

  Het winkelwandelgebied in Kortrijk voelt een beetje minder kil aan, nu er na maanden eindelijk weer muziek weerklinkt. De luidsprekers aan de gevels van de handelszaken zwijgen niet langer. Stadsdj Lotto maakte werk van een playlist met driehonderd liedjes, voor de eindejaarsperiode. “Eindelijk, het brengt wat sfeer. Zo voelt het niet zo leeg aan. En het is net op tijd, nu dé shoppingmaand december begonnen is”, zegt Chris Callebaut van Charlou Delicatessen.
 1. Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!

 2. Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!