Bart Seynaeve vond in Canada het graf terug van Arthur Vanhoute, een soldaat uit Wevelgem die 105 jaar geleden aan kanker stierf.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Seynaeve vond in Canada het graf terug van Arthur Vanhoute, een soldaat uit Wevelgem die 105 jaar geleden aan kanker stierf. © Henk Deleu

Amateurhistoricus vindt graf terug van in Canada gestorven Wevelgemse soldaat: “Vanhautte, Van Hautte of Vanhoutte: foutieve spellingen maakten het lastig”

Wevelgem/ Sint-Eloois-WinkelMeer dan een grasperkje was het niet, de plaats in Vancouver waar Arthur Vanhoute uit Wevelgem ligt begraven. Die man emigreerde in 1910 naar Canada, ging er in het leger, maar stierf aan kanker. Hij kreeg er een laatste rustplaats, die echter door iedereen werd vergeten. Dankzij amateurhistoricus Bart Seynaeve uit Sint-Eloois-Winkel krijgt de soldaat 105 jaar na zijn overlijden een waardig graf.

  1. Tegen 2023 nieuw archiefdepot op site stedelijke ateliers: “Voor het eerst in 500 jaar zal het integrale geheugen van onze stad op één plek bewaard worden”
    Roeselare

    Tegen 2023 nieuw archiefde­pot op site stedelijke ateliers: “Voor het eerst in 500 jaar zal het integrale geheugen van onze stad op één plek bewaard worden”

    Stad Roeselare bouwt van een nagelnieuw archiefdepot in een hal van de stedelijke ateliers langs de Diksmuidsesteenweg. Het gaat om een investering van dik twee miljoen euro die de stad in staat moet stellen om haar volledige archief, dat vandaag tot in het buitenland toe wordt bewaard, opnieuw in eigen stad onder te brengen.