De tuinmuur van Marie-Rose is volledig vernield, maar voorkwam wel dat er zich opnieuw een auto in de gevel van de woning boorde.
Volledig scherm
De tuinmuur van Marie-Rose is volledig vernield, maar voorkwam wel dat er zich opnieuw een auto in de gevel van de woning boorde. © LSI

Al zevende keer in vijf jaar tijd brokken bij Marie-Rose (68): “We zullen muurtje nog wat verstevigen zeker?”

Ledegem/MoorsledeVoor de zevende keer in vijf jaar tijd heeft een automobilist vrijdagnacht op het T-kruispunt van de Wevelgem- en Menenstraat heel wat schade aangericht bij Marie-Rose Bostyn. Dankzij een verstevigd tuinmuurtje voor haar woning kon de auto niet opnieuw binnenrijden. “Ze wordt stilaan bang om nog in haar woning te slapen”, aldus zoon Bart Vandoorne.

 1. Overbekeplein verwelkomt kunst- en wijnbar In Vino Veritas: “Bij ons kan je zelfs oranje wijn proeven”
  Kortrijk

  Overbeke­plein verwelkomt kunst- en wijnbar In Vino Veritas: “Bij ons kan je zelfs oranje wijn proeven”

  Het Overbekeplein is een horecaparel rijker. Nu de nieuwe kunst- en wijnbar In Vino Veritas er komende zaterdag opent. “We staan voor ‘a cosy corner’, waar je met een goed glas wijn tot rust kan komen”, zeggen zaakvoerders Luc Pollet (51) en Marijke Decrop (47). Mama’s die tijdens het openingsweekend langskomen, krijgen er een verrassing voor Moederdag. Al het nieuws over de heropening van de terrassen in de Leiestreek kan je hier (her)lezen.
 2. Roeselaarse nachtburgemeester: “Heropening van terras De Vagant is een bommetje”
  Roeselare

  Roeselaar­se nachtburge­mees­ter: “Heropening van terras De Vagant is een bommetje”

  Jeugdcafé De Vagant op de Roeselaarse Botermarkt was in z’n 50-jarig bestaan nog nooit zo lang gesloten als door de coronapandemie. Maar zodra het terras zaterdag heropende, leek het alsof De Vagant nooit gesloten is geweest. “Vrijdagavond klokten we af op 100 aanvragen voor reservaties terwijl we die niet eens aannemen”, zegt zaakvoerder Martin Vanslambrouck, de Roeselaarse ‘nachtburgemeester’.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein