De vrijwilligers van het buurtrestaurant van WZC Prieelshof in Oordegem werden tijdens het mosselfestijn in de watten gelegd.
Volledig scherm
De vrijwilligers van het buurtrestaurant van WZC Prieelshof in Oordegem werden tijdens het mosselfestijn in de watten gelegd. © WZC Residentie Prieelshof

WZC Residentie Prieelshof zet vrijwilligers buurtrestaurant in de bloemetjes

OordegemElke week op dinsdag- en donderdagmiddag kan ieder die dat wil voor 8,50 euro de benen mee onder tafel schuiven in WZC Residentie Prieelshof in Oordegem. “Iets dat enkel mogelijk is dankzij onze vrijwilligers.”

 1. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.
 2. "Geen goesting om schulden van andere gemeenten af te betalen”. Houtemse burgemeester is tegen verplichte fusie, maar heeft hij gelijk?
  PREMIUM
  Sint-Lievens-Houtem

  "Geen goesting om schulden van andere gemeenten af te betalen”. Houtemse burgemees­ter is tegen verplichte fusie, maar heeft hij gelijk?

  Burgemeester Tim De Knyf (NH) steekt het niet onder stoelen of banken: hij is tegen een gedwongen fusie. Ook een vrijwillige fusie ziet hij niet zitten. “Waarom zouden we", vraagt hij zich openlijk af. “Financieel zijn wij een gezonde gemeente met veel minder schulden dan de ons omringende gemeenten.” Maar klopt dat ook?
 3. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.