De vrijwilligers van brandweerpost Lede hadden uren werk om het brandende hooi achter een woning langs Briel in Smetlede te doven
Volledig scherm
De vrijwilligers van brandweerpost Lede hadden uren werk om het brandende hooi achter een woning langs Briel in Smetlede te doven © Koen Moreau

Verwarde vrouw (88) loopt zware brandwonden op in Lede

SmetledeIn het Oost-Vlaamse Lede is woensdag een 88-jarige vrouw zwaargewond geraakt toen ze probeerde een beginnende hooibrand te doven.

 1. Rozemie (56) en Luc (62) starten buurtrestaurant in hun eetkamer: “Om de tafel te vullen nu de kinderen het huis uit zijn”
  PREMIUM
  Wanzele

  Rozemie (56) en Luc (62) starten buurtres­tau­rant in hun eetkamer: “Om de tafel te vullen nu de kinderen het huis uit zijn”

  Ze staan allebei dolgraag in de keuken, doen niks liever dan gasten ontvangen en beseffen - nu ze met pensioen zijn - dat ze een veel te groot huis en te veel vrije tijd hebben. “En omdat permanent gaan skiën op de duur toch wat te duur werd, besloten we onze eetkamer om te vormen tot een echt buurtrestaurant”, lachen Rozemie De Backer (56) en Luc Storms (62) uit de Processieweg in Wanzele. Wij keken alvast even binnen.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.