Raïsa De Cuyper legde haar eed af in handen van de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter Isabelle Derder.
Volledig scherm
Raïsa De Cuyper legde haar eed af in handen van de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter Isabelle Derder. © André De Grauwe

Totale stoelendans in gemeenteraad: na nieuwe burgemeester en nieuwe schepenen ook nieuwe gemeenteraadsvoorzitter en nieuw gemeenteraadslid

LedeDe in principe feestelijke gemeenteraad in Lede met het definitief afscheid van burgemeester Roland Uyttendaele (CD&V), schepen Dirk Rasschaert (De Coöperatie) en de aanstelling van nieuwe schepenen Elsy De Geyter (CD&V) en Franky Van Gyseghem (De Coöperatie) werd er donderdagavond eentje in mineur.

  1. (ON)VEILIGHEIDSGEVOEL in Aalst deel 5: “Waarom geen ‘BIN voor Scholen’? Politie en schooldirecties wisselen nu al veel info uit om geweld te voorkomen. ”
    PREMIUM
    Aalst

    (ON)VEILIGHEIDSGEVOEL in Aalst deel 5: “Waarom geen ‘BIN voor Scholen’? Politie en schooldi­rec­ties wisselen nu al veel info uit om geweld te voorkomen. ”

    Yunus, Lukas, Bart, Kyano... De lijst met slachtoffers van zinloos geweld in Aalst lijkt de laatste maanden in sneltempo langer te worden. Het onveiligheidsgevoel zat volgens de laatste Stadsmonitor al niet goed. 16 procent van de Aalstenaars voelt zich onveilig in zijn eigen stad en de recente reeks gewelddadige incidenten zal dat zeker niet gunstig beïnvloeden. Deze week bekijken we wat er aan de hand is in de stad van burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en hoe het verder moet? Vandaag: interview met Aalsters korpschef Jürgen Dhaene.