Tina Temmerman (32) aarzelde niet, gaf haar hond aan een omstaander, liep het brandend gebouw binnen en haalde de bewoner naar buiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Tina Temmerman (32) aarzelde niet, gaf haar hond aan een omstaander, liep het brandend gebouw binnen en haalde de bewoner naar buiten. © Koen Moreau

Tina (32) redt bejaarde man uit brandende boerderij: “Hij wou absoluut niet mee naar buiten”

OordegemAlerte wandelaars en buren konden vrijdagochtend in het Oost-Vlaamse Oordegem (Lede) een drama vermijden. “Ik wandelde hier zoals elke dag met mijn hond toen ik plots overal rook uit de boerderij op de hoek van de straat zag komen”, vertelt Tina Temmerman (32). De vrouw aarzelde niet en liep het brandende gebouw in.

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.