Acteurs Joeri Schelfhout, Giovanni Verdonck, Charlotte Hanssens, Pieter Siau, Sergi Jiménez brengen 'De broers Geboers' in GC De Volkskring in Lede.
Volledig scherm
Acteurs Joeri Schelfhout, Giovanni Verdonck, Charlotte Hanssens, Pieter Siau, Sergi Jiménez brengen 'De broers Geboers' in GC De Volkskring in Lede. © Theater Rosie

Theatergezelschap Rosie speelt 'De broers Geboers’

Maatschappijkritiek en volkstheater wordt vaak niet gesmaakt. Toch laat theatergezelschap Rosie uit Lede zich daar niet door afschrikken. In tegendeel. Zowat elk jaar brengen ze een straf verhaal waar wel degelijk een publiek voor is.

0 reacties

 1. Wim Leys viert zijn 20-jarig bestaan met eenmalige reünie van de jongensgroep Boysband
  Muziek
  1

  Wim Leys viert zijn 20-jarig bestaan met eenmalige reünie van de jongens­groep Boysband

  Op 17 oktober viert Wim Leys (45) zijn 20-jarig bestaan in Cultuurhuis EMotia in Erpe-Mere. Voor deze feestelijke gelegenheid kreeg hij sowieso al het gezelschap van Luc Steeno (57) en Davy Gilles (45), maar er was ook sprake van een optreden van een surprise act. De verrassing van de avond werd ondertussen ook bekendgemaakt door de organisatie. Zo maakt Wim dit najaar een eenmalige comeback met Boysband, de jongensgroep waar hij in het verleden lid van was.
 2. Brandweerversterking arriveerde pas 15 minuten na eerste ploegen: “Gelukkig hielpen burgers mee blussen”
  Geraardsbergen

  Brandweer­ver­ster­king arriveerde pas 15 minuten na eerste ploegen: “Gelukkig hielpen burgers mee blussen”

  Dat de brandweerhervorming van zes jaar geleden geen garantie is voor een snellere en efficiëntere hulpverlening werd donderdagavond pijnlijk duidelijk bij een zware brand in Geraardsbergen. Door een gebrek aan hoog genoeg gekwalificeerde brandweermannen werd bijstand gevraagd uit Denderleeuw en Aalst. Die ploegen arriveerden pas 25 minuten na de eerste alarmering.