Directeur Sara Portier met ICT-coördinatoren Ralph Iliano, Rein Bogaert en Salia De Wandel (niet op foto) brengen de school via het rodekruislokaal binnen in een nieuw digitaal tijdperk.
Volledig scherm
Directeur Sara Portier met ICT-coördinatoren Ralph Iliano, Rein Bogaert en Salia De Wandel (niet op foto) brengen de school via het rodekruislokaal binnen in een nieuw digitaal tijdperk. © SMC Lede

SMC Lede nadert 1.000 leerlingen: “De financiële tussenkomst voor laptops is helaas berekend op een lager aantal leerlingen”

LedeHet aantal leerlingen van het Stella Matutinacollege in Lede groeit jaar na jaar. “Op 1 september verwelkomen we 979 leerlingen en dat zijn er net geen vijftig meer dan vorig jaar”, vertelt directeur Sara Portier. De school neemt deel aan de ‘Digisprong’ - waarbij elke leerling op termijn een eigen laptop krijgt - en pakt uit met een nieuwe studierichting.

 1. Catherine start kinderboerderij voor klasgroepen: “Met een zestigtal dieren, oneindig veel kriebeldieren en domein Steenberg vlakbij”
  PREMIUM
  Bambrugge

  Catherine start kinderboer­de­rij voor klasgroe­pen: “Met een zestigtal dieren, oneindig veel kriebeldie­ren en domein Steenberg vlakbij”

  Leerkracht Catherine Cannoot (39) uit Bambrugge (Erpe-Mere) start met ‘OnzenOf’ een eigen kinderboerderij met een dieren- en natuurklas. “Verwacht hier geen klassieke kinderboerderij, maar wel een leerrijke omgeving met een zestigtal dieren en doe-opdrachten voor kleuters en lagereschoolkinderen”, vertelt ze. Neem hier alvast een kijkje.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.