André Brantegem bouwde de schoenenketen Brantano op vanuit het niets.
Volledig scherm
PREMIUM
André Brantegem bouwde de schoenenketen Brantano op vanuit het niets. © Repro Moreau

PORTRET. Brantano-stichter André Brantegem: “In 1963 was hij bijna failliet, maar als ondernemer puur sang vond hij vanuit het niks Brantano uit”

Lede/WichelenAnderhalf jaar nadat het door hem opgerichte Brantano failliet ging is, in woonzorgcentrum Molenkouter in Wichelen André Brantegem op 89-jarige leeftijd overleden. Als tweede zoon van een eenvoudige schoenlapper uit Lede toonde de man meer durf dan zijn vader. “Hij heeft hard gewerkt, veel stress gehad of de aangekochte stock verkocht zou raken, maar ook serieus genoten van het leven.”

  1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
    TV

    ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

    Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.