Rita Marckx uit de Paddestraat is ten einde raad wat betreft de steeds terugkerende wateroverlast in de straat.
Volledig scherm
Rita Marckx uit de Paddestraat is ten einde raad wat betreft de steeds terugkerende wateroverlast in de straat. © Koen Moreau

Paddestraat nog steeds onder water: “Om moedeloos van te worden”

LedeTerwijl in zowat alle plaatsen in Lede het water is weggetrokken bleef één plek zaterdag nog steeds onder water staan: de Paddestraat aan tennis- en padelclub Kenta. “Het wordt hier elke keer erger.”

  1. Eén dag na de zondvloed meet Lede de schade op: “In 15 minuten stond het water tot boven de stopcontacten. Alles is kapot”
    PREMIUM
    Lede

    Eén dag na de zondvloed meet Lede de schade op: “In 15 minuten stond het water tot boven de stopcontac­ten. Alles is kapot”

    “Het water kwam van de achtergelegen beek. De brandweer voerde wel zandzakken aan en pompte alles leeg, maar het water kwam gewoon uit de vloer omhoog.” De inwoners van Lede meten de schade op, nog geen 24 uur na de zware regenval. “Pas vanmorgen om 5 uur kon de schoonmaak starten”, zucht Tina De Neef van hondenkapsalon Perro Bello. De brandweer was ook zaterdag nog uren in de weer met ondergelopen kelders en het moddervrij maken van straten.