Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Koen Moreau

Opeenvolgende crisissen zorgen voor personeelstekort bij sociale dienst OCMW

LedeHet OCMW van Lede moest het voor de jaarwisseling met zes van de twaalf voorziene sociaal assistenten stellen. “We worden geconfronteerd met langdurige ziektes en tellen twee ontslagnemende personeelsleden”, aldus schepen Franky Van Gyseghem (De Coöperatie).

  1. Geen koksopleiding, wel een Michelinster. Tanguy De Turck (42) verovert plaats in prestigieuze gids: “Eén keer per jaar ga ik naar McDonald’s”
    PREMIUM

    Geen koksoplei­ding, wel een Michelin­ster. Tanguy De Turck (42) verovert plaats in prestigieu­ze gids: “Eén keer per jaar ga ik naar McDonald’s”

    Zijn eerste jongensdroom was eigenlijk Formule1-piloot worden. Toen dat wel heel hoog gegrepen bleek, nam hij vrede met kok. Maar voor hij aan dat parcours mocht beginnen, moest Tanguy De Turck (42) van zijn ouders eerst een deftig diploma halen. Dat werd een master in de politieke en sociale wetenschappen. Maar in dat veld gaan werken, zag Tanguy niet zitten. En toen sprong ineens dat kasteeltje, overwoekerd en verwaarloosd, zijn zus in het oog. En de rest is geschiedenis. Lees hier het ietwat kronkelende pad richting Michelinster van chef Tanguy De Turck.
    Ronse