Nieuwstraat even afgesloten na nachtelijke brandgeur en rook in wasruimte

LedeBewoners van een flat op de hoek van de Nieuwstraat met Bellaertstraat en Kleine Ommegangstraat in Lede alarmeerden zaterdagavond iets voor middernacht het noodnummer ‘112' omdat ze een verbrande geur en rook opmerkten.

 1. OCMW verkoopt perceel bouwgrond tegen spotprijs van 20 euro per m²: “Korting van 90% werd volledig achter gesloten deuren besproken en beslist”
  PREMIUM
  Lede/Wanzele

  OCMW verkoopt perceel bouwgrond tegen spotprijs van 20 euro per m²: “Korting van 90% werd volledig achter gesloten deuren besproken en beslist”

  De uitverkoop van het OCMW-patrimonium van Lede blijft de gemoederen beroeren. Nadat men eerder bebosbare percelen en bossen zou verkopen, wordt nu een perceel bouwgrond in Wanzele verkocht. Alleen gebeurt dat 135.200 euro of 90% onder de geschatte waarde. “Een koehandel van nooit geziene aard”, hekelt gemeenteraadslid Marc Boterberg (Lede Vlaams en Zinvol) in een filmpje.
 2. Van een zomerjaarmarkt tot een wandeling langs kunstwerken: onze weekendtips voor de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van een zomerjaar­markt tot een wandeling langs kunstwer­ken: onze weekend­tips voor de Dender­streek en Vlaamse Ardennen

  Nog geen plannen dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Dan helpt onze redactie je op weg met vijf leuke weekendtips in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek tijdens het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 juni. Van uit de bol gaan op de Adriaen Brouwer Bierfeesten in Oudenaarde tot snuisteren in antiek en brocante in Denderleeuw.