Hoofdredacteur Ralph Ilanio krijgt de garantie dat Radio Lede volledig onafhankelijk mag verder werken.
Volledig scherm
Hoofdredacteur Ralph Ilanio krijgt de garantie dat Radio Lede volledig onafhankelijk mag verder werken. © Repro Moreau

Na verbod politiek nieuws weer welkom op Radio Lede: “Een groot misverstand”

Meerderheidspartijen CD&V, Groen en De Coöperatie wijzigen hun standpunt wat betreft het eerdere verbod op politieke verslaggeving door Radio Lede. Een nieuwe samenwerkingsovereenkomst wordt momenteel besproken. “En die garandeert de journalisten alle vrijheid om hun informatieve functie in te vullen”, klonk het donderdagavond tijdens de gemeenteraad.

0 reacties

 1. Fietswinkels draaien op volle toeren maar fabrikanten kunnen niet volgen: “De voorraden voor specifieke fietsen en onderdelen zijn uitgeput”
  Oordegem

  Fietswin­kels draaien op volle toeren maar fabrikan­ten kunnen niet volgen: “De voorraden voor specifieke fietsen en onderdelen zijn uitgeput”

  Gunther Schollaert van fietsen Schollaert langs de Grote Steenweg in Oordegem draait al maanden overuren. “De vraag naar fietsen is door Corona geëxplodeerd. Na de lockdown van vorig jaar verkochten we tot 30% meer en vandaag is dat nog steeds ongeveer 20% meer. We verkopen nu op een winterdag evenveel als op een goede zomerdag”, vertelt hij. Keerzijde van de medaille is dat de leveranciers de enorme vraag niet kunnen bijhouden.
 2. Chef Dominique Tondeurs van Libertine amper een jaar na de opening al bekroond met Michelinster: “Blij dat ik mijn nieuwe thuisgemeente culinair op de kaart kan zetten”
  PREMIUM
  Erpe

  Chef Dominique Tondeurs van Libertine amper een jaar na de opening al bekroond met Michelin­ster: “Blij dat ik mijn nieuwe thuisge­meen­te culinair op de kaart kan zetten”

  Een dik jaar na de start, mag chef Dominique Tondeurs van restaurant Libertine in Erpe al een koksvest met een Michelinster aantrekken. Dat werd deze keer iets meer gevierd dan tien jaar geleden. Toen kreeg de chef-kok een Michelinster net op het moment dat hij zijn zaak ging sluiten vanwege de ziekte van zijn echtgenote Barbara, die in 2016 overleed.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo