Psychiatrisch ziekenhuis Ariadne Lede.
Volledig scherm
Psychiatrisch ziekenhuis Ariadne Lede. © Koen Moreau

Lange wachtlijst bij Psychiatrisch Centrum Ariadne: "Niet duidelijk of dit te wijten is aan COVID”

LedePsychiatrische centra kennen de jongste maanden een opvallende toename van aanvragen. Dat is ook zo bij Psychiatrisch Centrum Ariadne in Lede.

 1. Vervanger Mariale Processie #M brengt in 2024 eerbetoon aan Leedse heldin en missiezuster Lambertine

  Vervanger Mariale Processie #M brengt in 2024 eerbetoon aan Leedse heldin en missiezus­ter Lambertine

  Het Processiecomité van Lede wil in mei 2024 de succesvolle formule waarmee de eeuwenoude Mariale Processie in 2019 naar een moderner kader werd gebracht herhalen. Het Mariaverhaal verhuist daarbij naar de achtergrond en wordt vervangen door het aangrijpende verhaal van de Leedse Colette Van Cauter die als missiezuster in 1896 naar Brazilië trok. Net als pater Damiaan hielp ze daar melaatse kinderen en overleed ze uiteindelijk zelf aan de gevolgen van lepra.
  Lede
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.