Kunst- en portretschilder Noël Verfaillie (71) uit Smetlede werd als 'official member for life’ opgenomen in de American Society of Portrait Artists.
Volledig scherm
Kunst- en portretschilder Noël Verfaillie (71) uit Smetlede werd als 'official member for life’ opgenomen in de American Society of Portrait Artists. © Koen Moreau

Kunstschilder Noël Verfaillie (71) ontvangt oorkonde van American Society of Portrait Artists

SmetledeNet voor de jaarwisseling ontving kunst- en portretschilder Noël Verfaillie uit Smetlede een oorkonde van de American Society of Portrait Artists (ASOPA). De man werd meteen ‘official member for life’.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. HLN-lezer en kunstschilder Noël Verfaillie verrast virologen met portretschilderijen: “We zien er beter uit op doek dan in het echt”
  PREMIUM

  HLN-lezer en kunstschil­der Noël Verfaillie verrast virologen met portret­schil­de­rij­en: “We zien er beter uit op doek dan in het echt”

  Aan beenharde kritiek en persoonlijke verwensingen geen gebrek, woordjes van dank, laat staan geschenken, zijn zeldzamer in het leven van onze virologen. Des te specialer de attentie die ze ontvingen van kunstschilder Noël Verfaillie (70) uit Smetlede: fraai geborstelde portretschilderijen op basis van foto’s uit deze krant. “Heel bijzonder”, klonk het unisono vanonder de mondmaskers. “We zien er beter uit op canvas dan in het echt.”
 2. Italiaan heropent authentiek Vlaams café waar de tijd na sluiting in 1978 stil bleef staan: “Oorspronkelijk wou ik mijn restaurant uitbreiden, maar dit café mocht niet verloren gaan”
  PREMIUM

  Italiaan heropent authentiek Vlaams café waar de tijd na sluiting in 1978 stil bleef staan: “Oorspron­ke­lijk wou ik mijn restaurant uitbreiden, maar dit café mocht niet verloren gaan”

  “Elke keer als ik hier in het café binnen kom, heb ik een beetje het gevoel dat ik in een museum kom”, vertelt de uit Napels afkomstige Carlo Colameo (58). Dat is ook een beetje het geval aangezien het café ‘Onder den Toren’, dat de man dit weekend op het dorp van Lede heropent, na de sluiting in 1978 liefst 42 jaar onaangeroerd bleef staan. Wij keken al een keertje rond.
  Lede