Het verschil tussen een Aziatische hoornaar (links) en een Europese hoornaar. Die laatste is de grootste en eerder onschuldige wespensoort in ons land.
Volledig scherm
Het verschil tussen een Aziatische hoornaar (links) en een Europese hoornaar. Die laatste is de grootste en eerder onschuldige wespensoort in ons land. © Mozkito

Gevaarlijke Zuidoost Chinese Aziatische wesp rukt op in en rond Geelstervallei

LedeDe voorbije dagen werd in de omgeving van de Vuystermansstraat in Lede een nest van Aziatische hoornaars ontdekt. Die exotische wespensoort rukt steeds verder op en vormt een bedreiging voor bijen.

  1. Catherine start kinderboerderij voor klasgroepen: “Met een zestigtal dieren, oneindig veel kriebeldieren en domein Steenberg vlakbij”
    PREMIUM
    Bambrugge

    Catherine start kinderboer­de­rij voor klasgroe­pen: “Met een zestigtal dieren, oneindig veel kriebeldie­ren en domein Steenberg vlakbij”

    Leerkracht Catherine Cannoot (39) uit Bambrugge (Erpe-Mere) start met ‘OnzenOf’ een eigen kinderboerderij met een dieren- en natuurklas. “Verwacht hier geen klassieke kinderboerderij, maar wel een leerrijke omgeving met een zestigtal dieren en doe-opdrachten voor kleuters en lagereschoolkinderen”, vertelt ze. Neem hier alvast een kijkje.