De gemeente Lede ziet uiteindelijk af van de verkoop van het waardevol bronbos van de Wellebeek tegenover het Putbos stadion in Oordegem.
Volledig scherm
De gemeente Lede ziet uiteindelijk af van de verkoop van het waardevol bronbos van de Wellebeek tegenover het Putbos stadion in Oordegem. © Koen Moreau

Gemeente overweegt verkoop bossen: "Schandalig voorstel dat failliet betekent van alle groene ambities”

Lede/OordegemHet ziet er naar uit dat met het vertrek van Groen uit de meerderheid van Lede de resterende partijen CD&V en De Coöperatie hun groene ambities serieus naar beneden bijstellen. In de zoektocht naar geld worden heel wat intenties uit de verkiezingsprogramma’s en het bestuursbeleid aan de kant geschoven.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Gemeente Lede ziet af van (gedeeltelijke) overname Putbosstadion: “Financieel onhaalbaar als kleine gemeente en dat is geen bluf”
  PREMIUM
  Lede

  Gemeente Lede ziet af van (gedeelte­lij­ke) overname Putbossta­di­on: “Financieel onhaalbaar als kleine gemeente en dat is geen bluf”

  De toekomst van het voormalig Sport Vlaanderen Domein Putbos langsheen de Grote Steenweg in Oordegem wordt er geen als onderdeel van de gemeente Lede. Nadat Sport Vlaanderen besliste het domein te sluiten en de belofte volgde om de atletiekpiste gratis over te dragen, werd nochtans druk onderhandeld met het lokale bestuur. “Maar die onderhandelingen zijn zonder gunstig gevolg ten einde”, vertelt burgemeester Geertrui Van de Velde (CD&V).