Geertrui Van de Velde wordt vanaf 2022 burgemeester van Lede.
Volledig scherm
Geertrui Van de Velde wordt vanaf 2022 burgemeester van Lede. © Koen Moreau

Geertrui Van de Velde (52) wordt eerste vrouwelijke burgemeester van Lede

LedeDoor de beslissing van burgemeester Roland Uyttendaele (CD&V) volgt een heuse stoelendans in het schepencollege van Lede. Belangrijkste verschuiving is er voor huidig OCMW-voorzitter Geertrui Van de Velde (52). Zij volgt Uyttendaele op.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?