Kruispunt De Ommegang in Lede.
Volledig scherm
Kruispunt De Ommegang in Lede. © Google Streetview

Dodehoekongeval met fietser op kruispunt De Ommegang

LedeOp het kruispunt van de Ommegang in Lede werd woensdag omstreeks 17 uur een fietser gegrepen door een vrachtwagen.

 1. Van Delicioso tot Cream&Crunch: In deze 10 ijssalons in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen smul jij deze zomer een verfrissend ijsje
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van Delicioso tot Cream&Crunch: In deze 10 ijssalons in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen smul jij deze zomer een verfris­send ijsje

  De zon staat weer wat vaker aan de hemel en de avonden worden warmer. Dat betekent dat het ijsjesseizoen aangebroken is! Verfrissende fruitsmaken of heerlijke roomsmaken? Van Delicioso in Erpe-Mere tot Cream&Crunch in Zottegem: in deze 10 ijssalons in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen smul jij deze zomer van een heerlijk verfrissend ijsje.
 2. Natuurgebied Honegem heeft wachtbekkencapaciteit van 300.000 kubieke meter: “En die willen we gebruiken als klimaatbuffer”
  Erpe-Mere

  Natuurge­bied Honegem heeft wachtbek­ken­ca­pa­ci­teit van 300.000 kubieke meter: “En die willen we gebruiken als klimaatbuf­fer”

  De oproep van de gemeente Erpe-Mere naar burgervoorstellen voor klimaatprojecten bracht een opvallend idee. Natuurpunt opperde om met enkele minieme aanpassingen natuurgebied Honegem op de grens van Erpe, Aalst en Lede te gebruiken om water te bufferen bij droogte en pieken. “Op die manier kunnen we een oppervlakte van 8 à 9 hectare tot 40 centimeter hoog vullen.”
 3. Dan toch nieuwe reeks Zomerconcerten op Steenberg: “Lang getwijfeld om draad op te pikken”
  Erpe-Mere

  Dan toch nieuwe reeks Zomercon­cer­ten op Steenberg: “Lang getwijfeld om draad op te pikken”

  De voorbije twee zomers bleef het stil op het domein Steenberg, maar dit jaar zijn de Zomerconcerten terug van weggeweest. Met namen als Mama’s Jasje, DJ Sven Ornelis en De Romeo’s wordt dat zonder twijfel opnieuw een gezellig samenzijn. “En we hebben na het alternatieve betalende en afgevoerde ‘Club Gazon’ van vorige zomer onze les geleerd: de Zomerconcerten blijven een gratis familiefestival.”