thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Cannabiskweker krijgt geen straf omdat dossier jarenlang stillag

Hoewel hij toch schuldig is aan kweken van cannabis, heeft David S. uit Lede daar van de Dendermondse rechter maandag geen straf voor gekregen. Het strafdossier lag immers jarenlang stil, zodat de rechter oordeelde dat de redelijke termijn in deze zaak overschreden is. Dat leverde de beklaagde een eenvoudige schuldigverklaring op, maar geen straf.

0 reacties

 1. Ingrijpende verkeerswijziging bij heraanleg Rosselstraat en Reymeersstraat: “Enkele rijrichting van Hoogstraat naar Wanzele toe”
  Lede

  Ingrijpen­de verkeers­wij­zi­ging bij heraanleg Rossel­straat en Reymeers­straat: “Enkele rijrich­ting van Hoogstraat naar Wanzele toe”

  De plannen die de gemeente Lede tijdens de jongste gemeenteraad toelichtte omtrent de rioleringswerken en heraanleg van Rosselstraat, Reymeersstraat en Molenbergstraat konden op heel wat opmerkingen rekenen. De oppositie hekelde het inkrimpen van het aantal parkeerplaatsen, het zonder overleg invoeren van enkele rijrichting en het ontbreken van fietspaden.
 2. Straten blank en modderstromen door nachtelijk onweer: brandweer uren aan het werk
  Erpe-Mere/Herzele/Lede/S-L-Houtem

  Straten blank en modderstro­men door nachtelijk onweer: brandweer uren aan het werk

  Brandweermannen van de hulpverleningszones Zuid-Oost en Vlaamse Ardennen alsook gemeentepersoneel hadden in en na de nacht van zaterdag op zondag de handen vol. Een enorm onweer dat rond middernacht over de regio trok en een stortvloed van ongeveer 40 liter per vierkante meter bracht, zette heel wat straten blank. Door de toevloed ontstonden ook modderstromen die immens veel smurrie achterlieten.