De bewegende wolken voor de zon gaven dinsdagochtend in Oordegem de illusie dat het om snel opstijgende en donkere rookwolken ging.
Volledig scherm
De bewegende wolken voor de zon gaven dinsdagochtend in Oordegem de illusie dat het om snel opstijgende en donkere rookwolken ging. © Koen Moreau

Brandende Smatch-supermarkt blijkt… samenspel van zon en wolken

OordegemEen verontrust telefoontje over zwarte rook achter de Smatch-supermarkt langs de Grote Steenweg in Oordegem zette dinsdagmorgen rond 8.30 uur een kettingreactie in gang.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. “Kan u dat ongeval even filmen, aub?”: brandweer vraagt hulp aan wie 112 belt
  PREMIUM

  “Kan u dat ongeval even filmen, aub?”: brandweer vraagt hulp aan wie 112 belt

  “Kunt u ook beelden maken van het ongeval waar u nu bij staat?” Schrik niet wanneer de dispatching van de brandweer u deze ongewone vraag stelt vlak nadat u de 112 hebt gebeld als getuige van een ongeval. “Het streamen van beelden laat ons toe om een incident optimaal in te schatten”, zegt majoor Sam Gydé, directeur Dispatch & ICT bij brandweerzone Centrum in de regio Gent. “Voor alle duidelijkheid: alleen wie een ongeval meldt, zal worden gevraagd om beelden door te sturen.”