Leendert Van Accoleyen vult het huidige beeld aan zodat het als voorbeeld kan dienen voor een nieuw afgietsel in beton.
Volledig scherm
Leendert Van Accoleyen vult het huidige beeld aan zodat het als voorbeeld kan dienen voor een nieuw afgietsel in beton. © Koen Moreau

Beeldhouwer-kunstenaar heeft gemengde gevoelens tijdens restauratie oorlogsmonument: “Er zijn cultureel gezien belangrijkere zaken”

In de loods van Bouwmaterialen van Limbergen herboetseert Ledenaar Leendert Van Accoleyen (28) het oorlogsmonument van het dorp in zijn oorspronkelijke toestand. “Bedoeling is om van het oude opgeknapte beeld een mal te maken waarin vervolgens in het voorjaar een nieuw beeld in beton gegoten wordt”, licht hij zijn werk toe.

0 reacties

 1. Fietswinkels draaien op volle toeren maar fabrikanten kunnen niet volgen: “De voorraden voor specifieke fietsen en onderdelen zijn uitgeput”
  Oordegem

  Fietswin­kels draaien op volle toeren maar fabrikan­ten kunnen niet volgen: “De voorraden voor specifieke fietsen en onderdelen zijn uitgeput”

  Gunther Schollaert van fietsen Schollaert langs de Grote Steenweg in Oordegem draait al maanden overuren. “De vraag naar fietsen is door Corona geëxplodeerd. Na de lockdown van vorig jaar verkochten we tot 30% meer en vandaag is dat nog steeds ongeveer 20% meer. We verkopen nu op een winterdag evenveel als op een goede zomerdag”, vertelt hij. Keerzijde van de medaille is dat de leveranciers de enorme vraag niet kunnen bijhouden.
 2. Chef Dominique Tondeurs van Libertine amper een jaar na de opening al bekroond met Michelinster: “Blij dat ik mijn nieuwe thuisgemeente culinair op de kaart kan zetten”
  PREMIUM
  Erpe

  Chef Dominique Tondeurs van Libertine amper een jaar na de opening al bekroond met Michelin­ster: “Blij dat ik mijn nieuwe thuisge­meen­te culinair op de kaart kan zetten”

  Een dik jaar na de start, mag chef Dominique Tondeurs van restaurant Libertine in Erpe al een koksvest met een Michelinster aantrekken. Dat werd deze keer iets meer gevierd dan tien jaar geleden. Toen kreeg de chef-kok een Michelinster net op het moment dat hij zijn zaak ging sluiten vanwege de ziekte van zijn echtgenote Barbara, die in 2016 overleed.
 1. Burgemeester betreurt dat Sint-Bavosporthal in Mere geen vaccinatiecentrum wordt: “Was ideaal qua ligging voor Erpe-Mere, Haaltert en Lede”
  Erpe-Mere

  Burgemees­ter betreurt dat Sint-Bavosport­hal in Mere geen vaccinatie­cen­trum wordt: “Was ideaal qua ligging voor Er­pe-Me­re, Haaltert en Lede”

  In tegenstelling tot heel wat Eerstelijnszones werd voor de regio Aalst voor een uniek vaccinatiecentrum in sporthal Denderdal in Erembodegem gekozen. “Een jammere zaak, maar ik stond helaas alleen met mijn vraag om een tweede locatie aan de andere kant van Aalst te voorzien”, vertelt burgemeester Hugo De Waele (CD&V) van Erpe-Mere.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf