Brandweerpost Lede nam met een 'laatste brand' aan het oude RVT Villa Letha afscheid van brandweermannen Patrick Raes, Eddy Elaut en Joris D'Hondt.
Volledig scherm
Brandweerpost Lede nam met een 'laatste brand' aan het oude RVT Villa Letha afscheid van brandweermannen Patrick Raes, Eddy Elaut en Joris D'Hondt. © Koen Moreau

Afscheid van brandweermannen Eddy (65), Patrick (65) en Joris (53): “Veel veranderd, maar ook schone tijden en mooie momenten beleefd”

LedeDe vrijwilligers van brandweerpost Lede organiseerden op de laatste dag van november nog een ‘laatste brand’ voor enkele collega’s die hun helm definitief aan de haak (moeten) hangen. Eddy Elaut en Patrick Raes vierden allebei net hun 65ste verjaardag en moeten bijgevolg verplicht opstappen bij de Hulpverleningszone Zuid-Oost. Joris D’Hondt gaf zelf zijn ontslag.

 1. Besmettingen stijgen met 78%: "Niet het moment voor feestjes of evenementen met intense contacten"
  Regio

  Besmettin­gen stijgen met 78%: "Niet het moment voor feestjes of evenemen­ten met intense contacten"

  Met een toename van het aantal besmettingen met 78,4 procent wordt de impact van omikron ook in de Eerstelijnszorgzone Aalst duidelijk zichtbaar. “Woensdag telden we 201 nieuwe gevallen. Pas na veertien dagen zullen we de gevolgen van de stijging van vandaag zien in de cijfers van opnames in de ziekenhuizen. Een week later ook in die van de opnames op Intensieve Zorg", zegt dokter Geert De Loof.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.