1. Straten blank en modderstromen door nachtelijk onweer: brandweer uren aan het werk
  Erpe-Mere/Herzele/Lede/S-L-Houtem

  Straten blank en modderstro­men door nachtelijk onweer: brandweer uren aan het werk

  Brandweermannen van de hulpverleningszones Zuid-Oost en Vlaamse Ardennen alsook gemeentepersoneel hadden in en na de nacht van zaterdag op zondag de handen vol. Een enorm onweer dat rond middernacht over de regio trok en een stortvloed van ongeveer 40 liter per vierkante meter bracht, zette heel wat straten blank. Door de toevloed ontstonden ook modderstromen die immens veel smurrie achterlieten.
 2. Boeren voelen zich aan handen en voeten gebonden door plannen Vlaams Gewest: “Meer dan 400 hectare landbouwgrond bedreigd”
  Oosterzele/Erpe-Mere/Lede/Wetteren/Sint-Lievens-Houtem/Zottegem/Herzele

  Boeren voelen zich aan handen en voeten gebonden door plannen Vlaams Gewest: “Meer dan 400 hectare landbouw­grond bedreigd”

  Landbouwbedrijven uit Oosterzele, Erpe-Mere, Lede, Wetteren, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem en Herzele vrezen voor hun voortbestaan door de plannen van het Vlaams Gewest om het gebied Kottembos in te kleuren als ‘natuurverwervingsgebied’. Meer dan 410 hectare krijgt een andere bestemming.
 1. Beklim de Muur van Geraardsbergen of volg het spoor van de schiptrekkers: met de fiets dwars door de Denderstreek
  PREMIUM
  Denderstreek

  Beklim de Muur van Geraards­ber­gen of volg het spoor van de schiptrek­kers: met de fiets dwars door de Dender­streek

  Fietsen is hot: sinds de uitbraak van corona hebben we niet alleen te voet onze regio verkend, maar ook de fiets werd massaal vanonder het stof gehaald en opgelapt. Omdat fietsen gezond is en je zo je gewicht onder controle kunt houden, selecteren we voor jou zeven mooie fietsroutes in de Denderstreek. Lees hier meer over de mooiste fietsroutes van Vlaanderen.
 1. Speelbos ter nagedachtenis aan verongelukte peuter Ilias kómt er: “Kinderen van natuur laten genieten zoals onze zoon dat deed”
  PREMIUM
  Lede

  Speelbos ter nagedachte­nis aan verongeluk­te peuter Ilias kómt er: “Kinderen van natuur laten genieten zoals onze zoon dat deed”

  Het speelbos ter nagedachtenis van de betreurde Ilias (2) komt er. De crowdfunding die de ouders van de verongelukte peuter daarvoor opzetten, is een enorm succes. Na minder dan twee dagen is de nodige 35.000 euro intussen al binnen. "Het speelbos moet andere kinderen de kans geven om met evenveel avontuur en verwondering van de natuur te genieten zoals Ilias deed."
 2. Politierechter Peter D’Hondt goochelt opnieuw met zware straffen: Patrick P. (27) moet vier jaar naar cel na zoveelste inbreuk
  Wetteren

  Politie­rech­ter Peter D’Hondt goochelt opnieuw met zware straffen: Patrick P. (27) moet vier jaar naar cel na zoveelste inbreuk

  Na acht jaar gereden te hebben zonder rijbewijs en elke veroordeling naast zich neer te leggen is het genoeg geweest voor politierechter Peter D’Hondt. Hij stuurt Patrick P. voor vier jaar naar de cel. Opmerkelijk: de man kon zijn eigen vonnis niet bijwonen omdat er te weinig agenten beschikbaar waren om hem over te brengen door het bezoek van president Joe Biden.
 1. Contactverbod en celstraf voor twintiger die vader van ex-lief te lijf gaat met hamer: “Wilde gewoon iets uitpraten”
  PREMIUM
  Wetteren/Oosterzele

  Contactver­bod en celstraf voor twintiger die vader van ex-lief te lijf gaat met hamer: “Wilde gewoon iets uitpraten”

  Een bivakmuts, mes, hamer en kapot flesje Duvel had Arne B. (25) uit Oosterzele mee toen hij eind vorig jaar de vader van zijn ex-vriendin aan diens woning in Wetteren te lijf ging. Hij sloeg zijn slachtoffer met de hamer op het hoofd. De Dendermondse rechtbank veroordeelde hem nu tot een celstraf van veertig maanden wegens poging doodslag en een absoluut contactverbod met de familie. Het relaas van een dolgedraaide jongeman.