Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Vier jaar rijverbod voor beklaagde die blijft rijden onder invloed van drugs: “Leven omgegooid voor nieuwe vriendin”

LebbekeJan W. uit Baardegem heeft zijn leven volledig omgegooid voor zijn nieuwe vriendin en wil geen drugs meer gebruiken, maar vandaag ontsnapte hij niet aan een rijverbod van vier jaar toen hij nog betrapt werd achter het stuur met drugs, voor hij zijn nieuwe vriendin leerde kennen. “Het is tijd om de drugs vaarwel te zeggen", klinkt het. 

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Wagens tussen de sporen en dubbel naast elkaar op straat: “Dronebeelden tonen gevaarlijke toestanden als eenrichtingslus verzadigd is”
  PREMIUM
  Sint-Gillis-Dendermonde

  Wagens tussen de sporen en dubbel naast elkaar op straat: “Dronebeel­den tonen gevaarlij­ke toestanden als eenrich­tings­lus verzadigd is”

  De eenrichtingslus in Sint-Gillis blijft de gemoederen beroeren. Nu duikt ook een filmpje op dat toont hoe het verkeer muurvast zit en auto’s zelfs tussen de sporen vast staan. Het is stof voor de tegenstanders om te pleiten voor het afschaffen van het eenrichtingsverkeer. Terwijl voorstanders graag de veiligere situatie bejubelen, klagen zij ‘gevaarlijke situaties op het traject’ aan.