Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Uitbater schaatspiste organiseert schaatsnamiddag voor mensen met een beperking: “Ook hen laten proeven van schaatspret”

LebbekeDe gemeente Lebbeke heeft het licht op groen gelaten voor schaatspret in Lebbeke, zij het zonder randanimatie, en dus kan er vanaf 10 december tot 9 januari geschaatst worden op de Grote Plaats. Dominique Vyncke, uitbater van de piste, organiseert op 11 december een schaatsmoment voor mensen met een beperking. 

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Marc De Decker bundelt verhalen van 65 opmerkelijke stadsgenoten in boek: “Allemaal zetten ze op hun eigen manier Dendermonde op de kaart”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Marc De Decker bundelt verhalen van 65 opmerkelij­ke stadsgeno­ten in boek: “Allemaal zetten ze op hun eigen manier Dendermon­de op de kaart”

  Namen als Louis De Lentdecker, Bert Heuvinck en Pater De Smet doen allicht wel een belletje rinkelen. Maar zeggen Alfons Vermeir, Jacobus Maestertius of John Stedman u iets? Ook zij horen bij de groep bijzondere Dendermondenaren waar Marc De Decker een boek aan wijdt. ‘65 geboren Dendermondenaars’ bundelt de verhalen van opmerkelijke figuren uit de geschiedenis van de stad, allemaal geboren in Dendermonde en ondertussen overleden. Een tip van de sluier...
 1. Hockeyspelers vormen spelersketting tussen sportterreinen als ludiek actie: “Oplossing voor realisatie eigen veld ligt letterlijk binnen handbereik”
  PREMIUM
  Dendermonde/Grembergen

  Hockeyspe­lers vormen spelersket­ting tussen sportter­rei­nen als ludiek actie: “Oplossing voor realisatie eigen veld ligt letterlijk binnen handbereik”

  De spelers van Hockeyclub D-MON Hockey van Dendermonde voerden zondagmiddag een ludieke protestactie. De sportclub wil aan de Oud Kerkhofstraat een eigen, nieuw hockeyveld aanleggen tegen september, maar ziet op tegen vertraging door een juridisch geschil tussen stadsbestuur en voetbalclub KAVD. “Nochtans ligt een oplossing letterlijk binnen handbereik door een wissel van twee sportvelden”, klinkt het. Om dat aan te tonen vormden spelers een mensenketting tussen de twee terreinen.