Burgemeester Jan Vanderstraeten in het gemeentehuis. Ook daar gaat de verwarming fors lager.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Jan Vanderstraeten in het gemeentehuis. Ook daar gaat de verwarming fors lager. © Geert De Rycke

Temperatuur overal lager, straatverlichting gedoofd en geen ijspiste: Gemeente grijpt drastisch in om energiecrisis het hoofd te bieden

LebbekeDe stijgende energieprijzen laten zich overal voelen, ook in Lebbeke. Het gemeentebestuur neemt maatregelen voor openbare verlichting en de verwarming in openbare gebouwen. En de ijspiste op de Grote Plaats.... die moet een jaartje overslaan. Wij stelden burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V) zeven vragen over hoe Lebbeke de energiecrisis aanpakt. “Op basis van huidige prognoses zou onze energiefactuur stijgen van 900.000 euro naar 1.500.000 euro op jaarbasis”, stelt hij. “We moeten dus wel ingrijpen, want we betalen dit met centen van de inwoners.”

  1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
    Livios

    Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

    De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.